Álomhelyek a világban – ha itt ébredsz, garantáltan jó napod lesz!

Buddha Thaiföld Szabó Zsófi Hong Kong Bora Bora utazás Görögország Norvégia Legyen jó napod! álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világban számos olyan hely létezik, ahol semmi mást nem kell tenned, csak körbenézni és egyből jól indul a napod. Íme, a Life.hu kedvenc lélegzetelállító helyei.

Kezdjük Európában a lenyűgöző helyek felfedezését. Nemrég mutattuk meg a Life.hu olvasóinak Norvégiát, a fjordok országát, ahol Szabó Zsófi kalandozott. A Preikestolen, azaz Szószék sziklára kiállva biztos, hogy minden képzeletedet felülmúlja, amikor megérzed a végtelen szabadságot és a természet erejének lenyűgöző végtelenségét.

Forrás: Szabó Zsófi

Európában csodás tengerpartokra is lelhetsz, ha inkább a melegebb éghajlatot választanád az északi tájak hűs időjárása helyett. A Görögországban található Zakynthos szigetén pont olyan színű a tenger, mintha a Maldív-szigeteken járnál.

Forrás: Thinkstock

A legcsodálatosabb kilátás kétség kívül Thaiföldön a Phi-Phi-szigeteken található. Érdemes venned a fáradtságot és reggel felsétálni a 300 lépcsőn, ami egy dombra vezet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az két öbölre, ami körülöleli a szigetet. Háttérben pedig feldereng a Danny Boyle által rendezett The Beach, azaz A part című film helyszíne, ami szintén egy csodálatos partszakasz.

Forrás: Life.hu

Dél-Amerikában a Machu Picchu, azaz Öreg csúcs, az Andok hegyláncai között Peruban található. A ritka levegő és az embert próbáló túra se riasszon el a világ egyik legszebb kirándulásától. A Machu Picchut 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a világ új hét csodájának egyike lett.

Forrás: Thinkstock

A világ legdrágább és legpazarabb szigete Bora Bora, amely Francia-Polinéziában a Társaság-szigetek csoportjában található. A világsztárok és milliárdosok legkedveltebb nyaralóhelyéről számtalan fotó kering az interneten, így bármikor gyönyörködhetsz a sziget partjaiban, ha éppen álmodozós kedvedben vagy.

Forrás: Thinkstock

Hongkongban, Lantau szigetén található a Nagy Buddha szobor, amely a világ legnagyobb ülő Buddha-szobrainak egyike. 26 méter magas, több mint 220 darabból öntötték ki, és 260 lépcsőfok vezet a tetejére, ahonnan mesés kilátás nyílik a tájra. A zen és a természet találkozásának színhelyén biztos, hogy minden utazó rátalál a harmóniára és jó napja lesz.

Forrás: Thinkstock
Jó Nap! indító reggelikhttp://www.life.hu/legyenjonapod/hirdetes/20140929-jo-nap-indito-reggelik.htmlRohanó világunkban már a kora reggel is sokaknak sietéssel, kapkodással indul. Elaludt a gyerek vagy mi magunk. Gyűrött a kikészített ruha, nem találjuk a kocsi kulcsot és pont most romlott el a zuhanyzó meleg vizes csapja is. A nagy rohanás közben sokszor elfelejtkezünk az egyik legfontosabb dologról, a reggeliről. Pedig e nélkül a szervezetünk sem kapja meg a szükséges energiát és tápanyagokat, amelyek hozzájárulhatnak a tudatosabb napkezdéshez. HirdetésÍgy kezdik a reggelt sztárszerzőink - hogy jó napjuk legyen!http://www.life.hu/legyenjonapod/20140924-muller-peter-szily-nora-takacs-nora-es-csonka-andras-a-life-hu-sztarszerzoi-reggeli-harmoniajaba.htmlA Life.hu sztárszerzői bepillantást engedtek a hétköznapjaikba és elmesélték, ők mit tesznek azért, hogy jól induljon a napjuk.Legyen jó napod!OrigoMiért ragadós a jókedv?http://www.life.hu/legyenjonapod/hirdetes/20140915-miert-ragados-a-jokedv.htmlA jókedv, a mosoly, a vidámság sokat segítenek abban, hogy a mindennapok nehézségeit könnyebben átvészeljük. Ha stresszesek, idegesek vagyunk egy-egy vicc, humoros videó, beszélgetés egy jókedvű baráttal vagy kollégával máris jobb hangulatra deríthet bennünket. De miért is olyan ragadós a jókedv?Hirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.