A világban számos olyan hely létezik, ahol semmi mást nem kell tenned, csak körbenézni és egyből jól indul a napod. Íme, a Life.hu kedvenc lélegzetelállító helyei.

Kezdjük Európában a lenyűgöző helyek felfedezését. Nemrég mutattuk meg a Life.hu olvasóinak Norvégiát, a fjordok országát, ahol Szabó Zsófi kalandozott. A Preikestolen, azaz Szószék sziklára kiállva biztos, hogy minden képzeletedet felülmúlja, amikor megérzed a végtelen szabadságot és a természet erejének lenyűgöző végtelenségét.

Forrás: Szabó Zsófi

Európában csodás tengerpartokra is lelhetsz, ha inkább a melegebb éghajlatot választanád az északi tájak hűs időjárása helyett. A Görögországban található Zakynthos szigetén pont olyan színű a tenger, mintha a Maldív-szigeteken járnál.

Forrás: Thinkstock

A legcsodálatosabb kilátás kétség kívül Thaiföldön a Phi-Phi-szigeteken található. Érdemes venned a fáradtságot és reggel felsétálni a 300 lépcsőn, ami egy dombra vezet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az két öbölre, ami körülöleli a szigetet. Háttérben pedig feldereng a Danny Boyle által rendezett The Beach, azaz A part című film helyszíne, ami szintén egy csodálatos partszakasz.

Forrás: Life.hu

Dél-Amerikában a Machu Picchu, azaz Öreg csúcs, az Andok hegyláncai között Peruban található. A ritka levegő és az embert próbáló túra se riasszon el a világ egyik legszebb kirándulásától. A Machu Picchut 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a világ új hét csodájának egyike lett.

Forrás: Thinkstock

A világ legdrágább és legpazarabb szigete Bora Bora, amely Francia-Polinéziában a Társaság-szigetek csoportjában található. A világsztárok és milliárdosok legkedveltebb nyaralóhelyéről számtalan fotó kering az interneten, így bármikor gyönyörködhetsz a sziget partjaiban, ha éppen álmodozós kedvedben vagy.

Forrás: Thinkstock

Hongkongban, Lantau szigetén található a Nagy Buddha szobor, amely a világ legnagyobb ülő Buddha-szobrainak egyike. 26 méter magas, több mint 220 darabból öntötték ki, és 260 lépcsőfok vezet a tetejére, ahonnan mesés kilátás nyílik a tájra. A zen és a természet találkozásának színhelyén biztos, hogy minden utazó rátalál a harmóniára és jó napja lesz.

Forrás: Thinkstock