High-tech és retró egy épületen belül. Nos, ha ellátogatsz a felújított Rudas Fürdőbe, a wellness-élményen túl, szemet gyönyörködtető látványban is részed lehet. 

Budapest egyik legjellegzetesebb városképi, műemléki és idegenforgalmi szempontból kiemelt területén - az Erzsébet híd budai hídfőjénél -  évtizedek óta rontotta az összképet a Rudas fürdő romos, szürke rendkívül rossz állapotban lévő épülettömbje. 2012-ben a fürdő homlokzatát és tetőszerkezetét felújították, és ezzel a fürdő épülete legalább vonzó külsejét visszanyerte, kivéve a déli részt. A volt palackozó továbbra is elkeserítő állapotban maradt, ám tavaly októberben végre megkezdték a rekonstrukcióját. A felújítás eredményeképpen egy új, látványos élményfürdőt alakítottak ki.

Forrás: http://www.rudasfurdo.hu/

A földszinti medencetérben két közepes méretű és két kisebb medencét alakítottak ki, ami a meglévő uszodából közvetlen átjárási lehetőséggel közelíthető meg. A tetőteraszon napozóterasz és jacuzzi üzemel. Az emeleten pedig egy, az utcáról is megközelíthető, 232 négyzetméteres területű étterem várja a vendégeket, amely különlegessége, hogy néhány étel elkészítéséhez gyógyvizet használnak.

"A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan kisebb fejlesztésekre is sor került az uszoda területén is, új burkolattal és színes led világítással látták el a medencét és színesre festeteték a fürdő falait " - tudta meg a Life.hu a fürdő sajtóosztályától.