Több millió forint értékben loptak el ékszereket Zalatnay Ciniék otthonából. A betörés még júniusban történt, de a rendőrség arra kérte az énekesnőt, ne beszéljen róla. Sem ő, sem lánya nem ébredt fel az esetre, arra gyanakszanak: elkábították őket.

Ismeretlen tolvajok vitték el Zalatnay Cini ékszereit, óráit – köztük számos márkás és egyedi darabot – értesült a Bors. Az eset még nyáron történt, az énekesnő hónapokon át igyekezett ezt titokban tartani, mert állítólag a nyomozók is ezt kérték tőle. A tettesek azonban nem kerültek elő, a nyomozást megszüntették. 

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

A lap megkereste a rendőrséget, ahol ezt a választ kapták: „Tárnokon egy esetben – 2014. június 17-én éjjel – történt lopás, melynek kapcsán lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A nyomozást – mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – a nyomozóhatóság 2014 augusztusában felfüggesztette."

Az újság egy forrásból úgy értesült, hogy az énekesnőt és lányát el is kábították a betörés során, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Cini is megszólalt és azt mondta a Bors újságírójának, hogy a gyanú szerint hajnali kettő és négy között történhetett a betörés, amire nem ébredtek fel. „Azt mondták a nyomozók, mostanában valami spray-vel szoktak befújni a lakásokba, amitől elkábulnak a bent alvók. Azt sem zárhatjuk ki, hogy ez történt. Negyvenévi munkámat vitték el. A gardróbban volt a táskám, amivel a fellépésekre járok, abban még készpénz is volt, az előző napi szlovák fellépésből. És az ékszereim. Értékes, márkás, egyedi darabok, és a családi örökség egy része" – panaszolta az énekesnő.

Hozzátette: a teraszajtót emelték ki hátul, ott jöttek be. Elmondása szerint körülbelül négymilliós kár érte.