Ma az állatokat ünnepeljük!

Forrás: Facebook/Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség -
menhely örökbefogadás Assisi Szent Ferenc védőszent állatok világnapja felvonulás gondoskodás Bazilika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatok világnapja, október 4-e az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenchez köthető. Ehhez kapcsolódóan október 5-én, vasárnap Állatok Világnapi felvonulást tartanak Budapesten. Ha tudsz, menj el te is a kedvenceddel!

Október 4-e az állatok világnapja. Ez a nap emlékeztessen arra, hogy élj békében a föld állataival, és ha van saját háziállatod, sose felejts el róla gondoskodni. Érdemes egy sétát tenni ilyenkor valamelyik állatkertben, ez nemcsak a gyerekeknek, de az egész családnak remek program lesz. Október 5-én, vasárnap pedig 22. alkalommal rendezi meg a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség a hagyományos, Állatok Világnapi felvonulást.

Forrás: Facebook/Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség

A menet vasárnap délelőtt 10 órakor indul, az útvonal a Bazilikától a Hősök teréig tart. Az idei felvonulás célja figyelemfelkeltés az állatok szeretete és kímélete érdekében. Ha időd engedi, ne hagyd ki a felvonulást te sem!

A szövetség közleményében felhívja a figyelmet, hogy a menhelyekről örökbe fogadott állatok oltva, chipezve, nagyrészt ivartalanítva kerülnek új tulajdonoshoz, akinek az Állatvédelmi Törvényben előírt kötelessége jó gazdához méltóan gondozni, ellátni, foglalkozni, törődni vele.

A menhelyeken szükséges rengeteg munkát önkéntesek és társadalmi munkások végzik, jellemzően ingyen és önfeláldozó módon. Állami támogatás hiányában egyetlen sikerélményük, ha a lakosság elismeri törekvéseiket és a bekerülő kutyákat és macskákat örökbe fogadja. Most a szövetség tagszervezeteinél tízezer kutya és kétezer macska várja örökbefogadó gazdiját.

/1410/Nemsz2014103173625Hatalmas szenzáció a Fővárosi Állatkertben! Koalák jönnek Budapestrehttp://www.life.hu/news/20140910-koalak-jonnek-a-fovarosi-allatkertbe-meg-iden-jelentette-be-persanyi-miklos-az-allatkert-igazgatoja.htmlMég idén koalákkal bővül a Fővárosi Állatkert állománya – jelentették be szerdán a nagy hírt. Bemutattak három óriásvidrát is, akik már most az intézmény lakói.NewsNa, ilyet még biztosan nem láttál! Mikroba-állatkert nyílt Hollandiábanhttp://www.life.hu/news/20140930-micropia-a-vilag-elso-mikroba-allatkertje-megnyilt-hollandiaban.htmlAz biztos, hogy ilyet csak nagyon kevesek láttak! Hollandiában megnyílt a világ első, mikroorganizmusokat bemutató állatkertje, amely lehetővé teszi, hogy bárki számára láthatóvá váljanak a világ legapróbb élőlényei.News--Három kiselefánt érkezik a veszprémi állatkertbehttp://www.life.hu/news/20140921-harom-kiselefant-erkezik-a-veszpremi-allatkertbe-nuka-dinkar-es-felix.htmlKiválasztották a veszprémi állatkert új elefántparkjának lakóit. Nuka, Dinkar és Félix, a három fiatal, négyesztendős kiselefánt a németországi Osnabrück és Hannover állatkertekből költözhetnek hamarosan Veszprémbe. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.