Kállai-Kiss Zsófia X-Faktor Little G Weevil mentor Danics Dóra X-Faktor 2014 segéd Oláh Gergő Geszti Péter RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori mentor, Geszti Péter, Little G Weevil mentorsegédje lesz a Mentorházban. Péter a Life.hu-nak mesélt az izgalmas feladatról.

Péter egy forgatási napra tért vissza tehetségkutatóba. Mivel az egykori mentor csapatából került ki a 2012-es és 2013-as széria győztese, Oláh Gergő és Danics Dóra is, ezért Little G Weevil biztos figyelni fog majd Péter tanácsaira.

Forrás: RTLKLUB

Milyen volt a visszatérés az X-Faktorba?

Kellemes és üdítő volt. Szerettem a pörgést és izgalmat, amit a Mentorház mindig is jelentett, hiszen itt testközelből lehet figyelni egy előadó karakterét, valódiságát. Az intim közelségben minden rezzenés jobban érzékelhető. Ugyanakkor jó volt érezni, hogy a döntés súlya most nem az én vállamat húzta.

Milyen tanácsokkal láttad el G-t?

Hogy erős karaktereket válaszon, akik nemcsak szakmailag, de lelkileg és fizikailag is bírni fogják a megpróbáltatásokat. Hogy csak olyat válasszon, akiért képes lesz tűzbe menni, mert eljön az idő, amikor lészen fogaknak csikorgatása, mert harcolni kell a mentortársakkal.

Forrás: RTL Klub/ Kovács Tamás

A tét talán a 25+ kategóriában a legnagyobb, mert sorsokról kell G-nek dönteni. Gondolok itt például a mélyszegénységben élő Krisztiánra. Félretehető ilyenkor ez az érzelmi teher? Kis párhuzam felfedezhető a te egykori mentoráltaddal, Oláh Gergővel?

Little G számára ez most nehéz lesz, mint nekem is volt az első alkalommal. A szociális érzékenységnek csak akkor van helye és értelme ebben az esetben, ha legalább azonos képességű énekesek közül kell választani. Akkor nyomhat valamennyit a latban, de nem szabad hagyni, hogy teljesen elragadja a mentort a szolidaritás. Egyrészt ez nem lenne korrekt azzal szemben, aki esetleg rendezettebb körülmények közül jön, de ugyanolyan ígéretes. Másrészt a hosszú, közös munka során a tehetség fontosabb a mentor számára, mert azt tudja kibontani, nem a szociális helyzetet. Utóbbi a nézőkre hat, de rájuk is csak akkor, ha elég jó az énekes teljesítmény.

Geszti Péter egykori versenyzőjét is újra véleményezhette. Milyen volt Kállai-Kiss Zsófival 4 év után újra találkozni?

Mint egy felvételizővel, akit nem vettek fel annak idején a színművészeti suliba. Nekem akkor is tetszett, amit csinált. Remélem, most sikerül neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.