Egy brit egyetem diákjai arra ösztönzik az embereket, hogy a vécé helyett a tus alatt pisiljenek. Hogy miért? Nos, eláruljuk.

A Menj az áramlattal! kampány két egyetemi hallgató - Debs Torr és Chris Dobson - agyszüleménye. Ötletükkel azt szeretnék elérni, hogy az egyetem 15 000 diákja a reggeli zuhanyozás közben intézze el folyóügyeit - írja a BBC

Forrás: Thinkstock

A 20 éves Dobson szerint ezzel az ötlettel annyi vizet spórolhatunk meg, amellyel 26 úszómedencét tölthetnénk meg. Ha Angliában minden ember csatlakozna, 720 köbméter vizet és 42,5 millió fontot spórolhatnának meg egy év alatt. A két hallgató szeretné, ha minél többen csatlakoznának Facebookon és Twitteren a felhívásukhoz, és ajándékot ajánlanak fel annak a résztvevőnek, aki elsőként vállalja be a kihívást.
„Képzeljük csak el, milyen óriási hatása lenne, ha Kelet-Anglia, vagy egész Anglia megváltoztatná a reggeli szokásait. Az igazat megvallva a kampány nagyon megosztó, az emberek vagy imádják, vagy utálják” - nyilatkozták a kezdeményezők. Dobson hozzátette, egyáltalán nem jelent egészségügyi kockázatot, ha tusolás közben pisilünk, hiszen a vizelet pedig steril és úgyis rögtön lemossuk.