Fuss te is szombaton a Városligetben!

Forrás: futanet.hu -
Kocsis Tibor jótékonyság Kovács Kokó István Városliget Miklósa Erika Rippel Ferenc futás Deutsch Anita
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nevezhetsz az október 11–én, szombaton a 11.00-kor kezdődő SPAR Budapest Maratonra, amelynek rajtja a Városligetben lesz.

Ahogyan minden évben, a különböző távokon több híresség is indul. Rippel Ferenc artistaművész (életében először) és Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó az egyéni maratont futja.

Forrás: futanet.hu

Elsősorban jótékonysági céllal, különböző szervezeteket támogatva szerepelnek a nevezettek közt: az olimpia bajnok Szilágyi Áron kardvívó, a világbajnoki bronzérmes kardcsapat tagjai: Iliasz Nikolasz, Gémesi Csanád, Szatmári András, Benedek Tibor és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Szabó Gabriella és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, Tóth Dávid olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, Szalai Tamás Európa-bajnok kajakos. Indul Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, Kocsis Tibor énekes, Deutsch Anita és Kárász Eszter színésznők.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően stafétában fut Balog Zoltán az EMMI minisztere államtitkáraival együtt, úgy hogy mind a négyen egy egy fogyatékkal élő sportember társaságában teljesítik a távjaikat.

Futással a beteg gyerekekért

2013-ban a Bátor Tábor Alapítvány jótékony futóközössége, az Élménykülönítmény 255 futója állt rajthoz a Spar Budapest Maratonon. Az Élménykülönítmény tagjai közül 29 csapat váltóban teljesítette a maratoni távot. Sikeresen célba ért többek közt a Kiscsillag zenekar is. A leghosszabb távot Leskovics Gábor, Lecsó futotta, aki a 12,3 km után is azt érezte, könnyedén futna még tovább, de ott volt a futók között Lovasi András is. A zenészek 370 ezer forintot gyűjtöttek az alapítványnak - amelyről bővebben itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.