Nagyot újított a Facebook – ellepik a falat a nyuszik és a mosolygó fejek

Forrás: Thinkstock -
kommentelés matrica újítás Facebook üzenet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig csak üzenetekben lehetett vicces matricákat küldeni, most már kommentbe is pakolhatsz ilyeneket, hogy így dobd fel a beszélgetést.

A Facebook kedd reggelre aktiválta az új funkciót. Matricákat eddig is lehetett használni, de csak egymás közötti üzenetekben. Mostantól azonban a posztokhoz írt hozzászólásokban is megteheted ezt – tudósít az Origo.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Sokféle vicces ábrából, smiley-ból, mosolygós fejből lehet választani, ezeket a szövegbeviteli mező jobb sarkából lehet előhívni. De a Facebook saját Sticker Store-t is működtet.

Az új funkciót Bob Baldwin, a közösségi oldal egyik fejlesztője egy posztban jelentette be. Bejegyzéséből kiderül, hogy az üzenetbe szúrható figurák egy New York-i hackathlonon születtek meg, először a Facbook dolgozói használhatták őket. Elsőként az iOS-es és androidos kliensbe is bekerültek a PC-s felület mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.