Rengeteg embert érint, mégsem beszélünk róla eleget – ugyanígy gondolja Péterfy Bori is, aki a Terápia című sorozat kapcsán szólalt meg erről a mai napig tabunak számító témáról, az abortuszról.

A Péterfy Bori által alakított Pillner Orsolya ügyvédnő azzal vádolja pszichológusát, hogy korábban Dargay tanácsára vetette el magzatát – és azóta sem lett édesanya belőle. E kapcsán beszélt a színésznő erről az igen érzékeny témáról. 

Forrás: Vermes Kata

„Azt gondolom, hogy Magyarországon a szegénység, a tudatlanság és a felvilágosítás nélkül folytatott szexuális élet felelős a sok abortuszért. Tőlünk nyugatabbra, például Hollandiában szabad szellemű a szexuális nevelés, őszintén és szókimondóan beszélnek a szexualitásról, ezért ott sokkal kevesebb a nem kívánt terhesség. Véleményem szerint az adott nőn kívül senki sem szólhat bele, hogy mit kezdjen a saját testével: az ő választása, hogy megtartson-e egy gyermeket. Mióta édesanya lettem és végigkövettem egy magzat fejlődését, nagyon megvisel az abortusz gondolata, ezért egyetértek a magzatvédőkkel... azonban nehéz válaszolni a kérdésre: inkább jöjjön a világra úgy egy gyermek, hogy nem is akarják, nem várják, talán még bántják is, vagy meg se szülessen?" – tette fel a kérdést Bori, aki három évvel ezelőtt adott életet kisfiának, Domának.

Életeket tehet tönkre a gyász
Bűntudat, halálfélelem és a társadalom elítélő hozzáállása - mi mindennel kell szembenéznie egy nőnek, ha az abortusz mellett dönt? A Life.hu írását ide kattintva olvashatjátok.