Október 23-án, a nemzeti ünnepen ingyenes kiállítás, táncház, filmek, koncert és fényfestés vár a belvárosban. Számos helyen viszont forgalomkorlátozások is lesznek Budapesten. Lássuk a programokat!

Október 23-án 9 órakor ünnepélyes keretek között felvonják a magyar zászlót a Kossuth téren. Ezután táncházon vehetsz részt a budakalászi Lenvirág Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttessel és a Buda Folk Banddel. Ezen a napon ingyenesen látogathatsz el a Parlamentbe és a Terror Háza Múzeumba is!
Tudtad, hogy állami ünnepnapokon, így október 23-án is ingyenesen mehetsz múzeumozni? A részletekért kattints IDE!  

Lila fénnyel világították meg az Országház kupoláját a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmábólForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületében és a Széna téren a történelmi eseményekre emlékező kiállítással, a Corvin moziban, a Tabán Kinotékában és a Műegyetemen pedig '56-os témájú játékfilmek vetítésével várják a látogatókat. A Műegyetem rakparton 17 órától Hobo-koncert, valamint fényfestés is lesz, amit szintén érdemes megnézni, vagy akár kipróbálni a családdal, hiszen nem mindennapi látvány.

Fényfestés a Múzeumok éjszakájánForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az emléknap programjairól bővebb információkat találsz IDE kattintva! 

Forgalomkorlátozás

Pénteken reggel 6 óráig le lesz zárva a XI. kerületben a Műegyetem rakpart a Gellért tértől a Bertalan Lajos utcáig. Csütörtökön déltől este 10-ig ugyancsak a Műegyetem rakparton az Egry József utcától a Bertalan Lajos utcáig, valamint a Bertalan Lajos utcánál lesz korlátozás, valamint a budai alsó rakpart felhajtóját is lezárják. Emellett csütörtökön reggel 6 órától délelőtt 11 óráig az V. kerületi Alkotmány utcát is lezárják a forgalom elől. Megállási tilalom lesz életben a XI. kerületben a Műegyetem rakpart mindkét oldalán a Bertalan Lajos utca és Gellért tér között pénteken reggel 6 óráig, valamint az Egry József utcától a Bertalan Lajos utcáig péntek reggel 6 óráig.

Nem lehet majd megállni továbbá péntek este 8 óráig az V. kerületben, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Kossuth térig, a Vajkay utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Szalay utcáig és a Szalay utcában a Honvéd utcától a Kossuth térig. Mindemellett tilos lesz megállni pénteken reggel 6 órától éjfélig a VI. kerületben az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Nagymező utcáig, valamint a Magyar Állami Operaház környékén lévő utcákban.

Változik a boltok nyitva tartása

A boltok 22-én, szerdán még a megszokott keretek között várják vásárlóikat, azonban csütörtökön, 23-án zárva tartanak a benzinkutak, virágboltok és a nonstop üzletek kivételével. Péntektől viszont a legtöbb helyen visszaáll a normál nyitva tartás.