A Business Reader olvasóinak értékelése szerint az olasz Firenze, a dél-karolinai Charleston és a magyar főváros a világ három legjobb városa – pontosan ebben a sorrendben.

Ismét rólunk áradoznak külföldön. Ezúttal a Business Reader olvasói dönthették el, a világ mely városát tartják a legjobb helynek. Eszerint pedig Budapest bizony benne van a top háromban: főképp a legendás kávéházakat, mint a New York Kávéházat és a Gerbeaud-t emelték ki, illetve a 16-17. században épült fürdőinket, köztük a Rudast és a Királyt.

Forrás: Pinterest

„Ha a magyar nagymamát ki tudod fúrni a kitűnő helyéről (mert tudod, hogy az a kitűnő hely), akkor megtalálod a nirvánát" – szól az oldal újságírójának tanácsa. Budapestre egyébként 83 727 darab szavazat érkezett, őt előzte meg a maga 83 792-jével a dél-karolinai Charleston és a győztes Firenze, aki 83 870 voksot kapott az olvasóktól. A magyar főváros olyan helyeket utasított maga mögé, mint Róma, Barcelona, Bécs, Sydney, Burges és San Francisco.

Imádják Budapestet külföldön
Nem vitás: a magyar főváros népszerűsége töretlen. Tavaly az egyik legnívósabb brit utazási magazin a világ második legjobb városának választották Budapestet, miután előtte már egyszer eldöntötték az angolok: Budapest az egyik legkedvencebb úticéluk. A világsztárok is imádják fővárosunkat:ITT összegyűjtöttünk néhány híres klipet, amelyet nálunk forgattak.