Tovább tartanak nyitva a temetők mindenszentek és halottak napja alkalmából

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
nyitva tartás mindenszentek BKK tömegközlekedés halottak napja rendőr temető közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban. Sokan látogatnak el a temetőkbe, emlékeznek meg elhunyt szeretteikre ilyenkor. A sírkertek hosszabb ideig tartanak nyitva, a környékükön torlódás várható.

Meghosszabbított nyitva tartással, 7 órától 20 óráig várják a látogatókat péntektől hétfőig a budapesti temetők mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából. A közlemény szerint az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben péntektől vasárnapig ingyenes mikrobuszok segítik a közlekedést.

Debreceni köztemető Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ünnepek alatt gépjárművel tilos behajtani a temetőkbe, az Új köztemető és a Fiumei úti sírkert kivételével. Az Új köztemetőbe ezen időszak alatt díjmentesen lehet behajtani.

Az érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatókat szállító járművet időkorlátozás nélkül beengedik a temetőkbe.

A sírkertekben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítanak, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon – tudósít az MTI.

Több lesz a rendőr is a temetők környékén, akik arra figyelmeztetnek, hogy vigyázzunk értékeinkre. Ilyenkor megszaporodnak a zseblopások és az autófeltöréses esetek is.

Gyakrabban közlekednek majd a temetőket érintő járatok is hétvégén – írja az Origo. Tájékozódni a BKK Facebook oldalán tudsz a menetrendekről!

A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A gyertyák és mécsesek a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhatnak. A balesetek leggyakoribb oka, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.
Az OKF azt kéri, hogy csak nem éghető alátétre helyezett gyertyát gyújtsunk meg, azt is stabil helyen, ahol nem tudnak eldőlni, és nincs a közelükben gyúlékony anyag. De a töklámpások is könnyen okozhatnak tüzet.
Medvék bóklásznak Nógrádban - hatalmas lábnyom a bizonyítékhttp://www.life.hu/news/20141031-europai-barnamedve-el-nograd-megye-eszaki-reszen-ime-a-labnyoma.htmlEurópai barnamedve lábnyomára bukkantak a Nógrád megyei Etes közelében csütörtökön.News--Újabb rangos díjat kapott a legfiatalabb Nobel-békedíjashttp://www.life.hu/news/20141030-a-nobel-bekedijas-malala-juszafzai-kapta-megosztva-iden-a-vilag-gyermekei-dijat.htmlAz idei Nobel-békedíjas Malala Juszafzai kapta megosztva a 2014-es Világ Gyermekei-díjat. A pakisztáni diáklány a kitüntetéssel járó pénzjutalmat a gázai iskolák újjáépítésére fordítja.News--A mínuszok után jövő héten 19 fok is lehethttp://www.life.hu/news/20141030-jovo-heten-visszater-a-tavasz-19-fok-is-lehet.htmlA hűvös, őszi idő után jövő héten visszatér a tavasz: akár 19 fok is lehet.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.