„A mai napig kísért" – megszólalt a mozdonyvezető, aki elgázolta Latinovits Zoltánt

Forrás: Wikipedia -
gázolás mozdonyvezető öngyilkos Latinovits Zoltán öngyilkosság vonat Ruttkai Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Latinovits Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész 1976. június 4-én lett öngyilkos, amikor kiugrott egy vonat elé házától nem messze. A mozdonyvezetőt azóta is kísértik a történtek. Most megszólalt.

Elsik László elmondása szerint, amikor kiugrott a vonatból, hogy megnézze, életben van-e az a férfi, akit elgázolt, még nem tudta, kiről van szó. „Csak ácsorgott és semmi jel nem mutatott arra, hogy öngyilkosságra készül. Közeledtünk az állomáshoz, lelassítottam 50 kilométeres sebességre. Hirtelen a kollégám felsikoltott, hogy jaj, beugrik! Egy koppanást hallottam. Fékeztem, leugrottam a vonatról és hátraszaladtam" – olvasható Elsik László élénk visszaemlékezése a Borsban.

Forrás: Wikipedia

A férfi akkor csak négy éve volt mozdonyvezető, nagyon megviselte az eset. „Hosszú évekbe telt, mire feldolgoztam. Sokáig tévét sem néztem. Már nyugdíjas vagyok, de a mai napig kísért" – fogalmazott László.

Latinovits Zoltán haláláról a mai napig többen másképp vélekednek. A vezetőfülkében ülők azonban egyértelműen öngyilkosságnak észlelték Latinovits mozgását. Ruttkai Éva, Kossuth-díjas színésznő nem hitt színésztársa öngyilkosságában, egy interjúban így fogalmazott: „A házuktól a Balatonhoz a síneken keresztül vezet az út. Gyerekkorában mindig itt várták a járatot, és a lassításkor felugrottak, és úgy mentek az állomásig. Az a bizonyos gyógyszer, amitől fel volt pörögve, nem érezte képessége korlátait és elvétette az ugrást."

Íme, a szén-monoxid-mérők feketelistája - ezek a legveszélyesebb készülékekhttp://www.life.hu/news/20141216-a-szen-monoxid-merok-feketelistajat-allitotta-ossze-egy-szaklap-ezek-a-legveszelyesebb-keszulekek.htmlSzén-monoxid-mérők feketelistáját hozta nyilvánosságra egy szaklap, hogy felhívja a figyelmet az életveszélyes készülékekre.NewsOrigoMikor vásárolsz be jövő márciustól? Megszavazták a boltok vasárnapi zárva tartásáthttp://www.life.hu/news/20141216-megszavazta-a-parlament-a-boltok-vasarnapi-zarva-tartasat-jovo-marcius-15-tol-lep-ervenybe.htmlMegszavazta a parlament a vasárnapi pihenőnap bevezetését. Jövő március 15-től a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben.News--Túszdráma Sydneyben: meghalt a kávézó menedzsere és egy ügyvédnőhttp://www.life.hu/news/20141216-tuszdrama-sydneyben-meghalt-a-kavezo-menedzsere-es-egy-ugyvedno-a-hetfo-este-veget-ert-tuszdramaban.htmlHétfőn este véget ért a sydney-i túszdráma, amelyben a kávézó tulajdonosa és egy ügyvédnő halt meg, de életét vesztette az elkövető is. A várost megrázták a történtek, sokan virágokat helyeztek el az üzlet közelében.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.