Latinovits Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész 1976. június 4-én lett öngyilkos, amikor kiugrott egy vonat elé házától nem messze. A mozdonyvezetőt azóta is kísértik a történtek. Most megszólalt.

Elsik László elmondása szerint, amikor kiugrott a vonatból, hogy megnézze, életben van-e az a férfi, akit elgázolt, még nem tudta, kiről van szó. „Csak ácsorgott és semmi jel nem mutatott arra, hogy öngyilkosságra készül. Közeledtünk az állomáshoz, lelassítottam 50 kilométeres sebességre. Hirtelen a kollégám felsikoltott, hogy jaj, beugrik! Egy koppanást hallottam. Fékeztem, leugrottam a vonatról és hátraszaladtam" – olvasható Elsik László élénk visszaemlékezése a Borsban

Forrás: Wikipedia

A férfi akkor csak négy éve volt mozdonyvezető, nagyon megviselte az eset. „Hosszú évekbe telt, mire feldolgoztam. Sokáig tévét sem néztem. Már nyugdíjas vagyok, de a mai napig kísért" – fogalmazott László.

Latinovits Zoltán haláláról a mai napig többen másképp vélekednek. A vezetőfülkében ülők azonban egyértelműen öngyilkosságnak észlelték Latinovits mozgását. Ruttkai Éva, Kossuth-díjas színésznő nem hitt színésztársa öngyilkosságában, egy interjúban így fogalmazott: „A házuktól a Balatonhoz a síneken keresztül vezet az út. Gyerekkorában mindig itt várták a járatot, és a lassításkor felugrottak, és úgy mentek az állomásig. Az a bizonyos gyógyszer, amitől fel volt pörögve, nem érezte képessége korlátait és elvétette az ugrást."