Az X-Faktor napra az MDC is megérkezett. Miki már a múlt héten is itt szurkolt a versenyzőknek, de most Dani és Botond is eljött. Miki, a zenekar énekese elárulta, attól függetlenül, hogy tavaly elsőként estek ki, rengeteget köszönhetnek az X-Faktornak.

"A kiesésünk után elkezdtük írni a saját dalainkat, még a verseny javában tartott, amikor már ki is jött a Te sem vagy más című, amelyhez most csináltunk egy koncert-, imidzsklipet. Tavaly felkértek minket, hogy csináljuk meg a Finálé nyitódalát, az Élet vár! címűt. Később kijött az első klipes dalunk, a Szabadulj el, ami több hétig vezette a magyar slágerlistákat, sokat játszották a zenecsatornák" - mesélte Miki, és azt is elmondta, hatalmas élmény volt, hogy nyáron együtt turnézhattak volt mentorukkal, Szikora Robival és a ByeTheWayjel.

"A zenélésen kívül abban is sokat adott nekem az X-Faktor, hogy az idei széria zenei segédszerkesztője lettem Temesi Berci és Dózsa Péter mellett" - veszi át a szót Dani. "Hiába estünk ki elsőnek, ha nem lett volna az X-Faktor, fele ennyi dolgot nem sikerült volna elérni. Persze, mi nem vártuk, hogy a sült galamb a szánkba repüljön, saját dalokat írtunk, dolgoztunk, szinte folyamatosan, talán ennek is köszönhető, hogy egyre többen ismernek minket" - vélekedik.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Én például hallottam olyat régi versenyzőktől, hogy velünk példálóznak, hogy első kiesőként mennyi mindent el tudtunk érni" - osztotta meg velünk Boti.