Kifosztották a Soroksáron kocogás közben brutálisan meggyilkolt nő, Kardosné Gyurik Krisztina sírját még karácsony előtt.

A nő édesanyja a Blikknek azt mondta, gyászát is meggyalázták a lopással. „Ünnep előtt eddig még semmit nem loptak el a lányom sírjáról. Azonban most megdöbbenve láttuk a férjemmel, hogy elvitték Kriszta angyalkáit és egy mécsestartót. Nem értem, milyen lelkületű ember csinál ilyet, hogy temetőből, az elhunytaktól lop!" – fakadt ki az édesanya a lapnak, aki arról is beszélt, már nagyon szeretné, ha elfognák a tettest. 

Forrás: Thinkstock

„Bár a lányomat már nem kaphatom vissza, de egy kis megnyugvásra lelnék. Talán nem gyötörnének a kérdések, amelyek miatt éjszakákon át nem alszom" – tette hozzá.

Krisztinát tavaly szeptemberben, futás közben gyilkolták meg. Meztelenre vetkőztették, megkötözték, megfojtották. A hatóságok a gyilkosság egyéves évfordulója előtt egy nappal jelentették be, hogy két férfi DNS-ét azonosították a holttesten és a helyszínen. A gyilkos(ok) azonban még kerültek rendőrkézre.