Január 3-án tölti be 46. születésnapját Michael Schumacher, minden idők legeredményesebb és egyik legjobb versenyzője. A kerpeni Schumacher fan club a baleset egyéves évfordulójára semmilyen megemlékezést nem szervezett, a hétszeres világbajnok 46. születésnapját viszont egy kocsmában töltik, ahol eleresztenének 46 darab lufit.

Schumacher 45. születésnapját érthető módon nem ünnepelték sem a rokonok, sem a közeli hozzátartozók, hiszen öt nappal korábban történt a baleset. Most, egy évvel később valamivel jobb a helyzet, a szurkolók épp emiatt bizakodnak és szeretnék megünnepelni azt, hogy egyáltalán felébredt a kómából kedvencük.

Forrás: AFP/Markus Gilliar

"Ahogy a család, úgy mi sem hátra, hanem előre akarunk tekinteni. Az életnek folytatódnia kell. A felesége, Corinna imádja a lovaglást, a fia, Mick reményteljes gokartos. Ezért ez nem egy megemlékezés, sokkal inkább egy születésnapi ünnepség, amelyen a klubunk valamennyi tagja részt vehet Németországban" - idézi a klub elnökét a sport24.

Szerettei hangját hallva sír Michael Schumacher
„Michael szeme nyitva van, de gyakran a semmibe néz. Újabban képessé vált arra, hogy megismerje családtagjai arcát, de kommunikálni nem tud velük. Nem beszél, képtelen önállóan megmozdulni. A külső stimulusokra reagál ugyan, de csak szemmozgatással válaszol az ismerős hangokra" - írják a nem hivatalos források.
1 éve küzd a felépülésért Michael Schumacher
Michael Schumacher 2013. december 29-én, azaz pont 1 éve szenvedett életveszélyes sérülést síelés közben. A hétszeres Forma-1-világbajnok két agyműtét és hosszú kóma után most svájci otthonában gyógyul. Menedzsere szerint nem igaz, hogy javul az állapota és még hosszú út áll előtte... - Hogy mi mindenen ment keresztül Schumacher az elmúlt évben, arról itt olvashattok.