A színészek a legkülönbözőbb módon reagálnak a színpadon a váratlan szituációkra. Schell Judit megoldása ezekre a kényes helyzetekre teljesen egyedülálló.

Schell Judit, a Thália Színház színésznője váratlan szituációkban időnként elfelejti a szöveget vagy lefagy a színpadon. Ilyenkor nemcsak magát, de a színpadon álló kollégáit is sokkolja. 

Forrás: Thália Színház / Csatáry Krisztina

„Amikor valami váratlan történik a színpadon, amire nem tudok reagálni, akkor az első gondolatom az, hogy 'most kimegyek', és meg is teszem. Ilyenkor még visszaszólok - nem a nézőknek, hanem a kollégáknak, hogy a  'viszontlátásra'. Amikor jó pár éve a III. Richárdot játszottuk a régi Nemzeti Színházban, és az üvegkoporsó tetején küzdöttem a partneremmel, egyszer csak éreztem, hogy tüsszentenem kell.

Hogy ne történjen meg, nyomkodtam az orrom alatt egy pontot, hátha elmúlik, de nem sikerült, és valami iszonyatos hang tört ki belőlem. Ilyen vicces helyzetben mindig nevetek, de ugyanakkor a hirtelen szituáció miatt elfelejtem a szöveget. Ekkor is csak arra tudtam gondolni, hogy akkor én most innen kimegyek. Köszöntem - a kollégám csak nézett utánam -, és otthagytam a jelenetet a színpadon" – mesélte nevetve a szerelmi háromszögbe keveredett színésznő a Thália szieszta című kötetlen beszélgetéssorozat januári műsorán, a Thália Színház Mikroszínpadán.