Elszállítják és megsemmisítik a főváros XIV. kerületében, a Vágány utcában talált tüzérségi lövedéket, a terület lezárását feloldották.

Egy 203 milliméteres szovjet rombológránátot találtak kilőtt állapotban. Ezt a tűzszerészek rendőri felvezetéssel elszállították, és a honvédség robbantási területén megsemmisítik.

 

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte: a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, illetve a 75-ös és a 79-es trolibusz ismét eredeti útvonalán közlekedik.

Szabad a pálya

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel közölte: a rendőrség 14 óra 45 perckor engedélyezte a vonatközlekedést, így a Nyugati pályaudvaron és a becsatlakozó vonalakon, Budapest-Cegléd, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Vác-Szob, illetve a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon megindulhatott a közlekedés, a vonatok újra bemehetnek a Nyugati pályaudvarra. A menetrend szerinti közlekedés csak az esti órákra állhat helyre.

A tűzszerészet korábbi tájékoztatása szerint a lövedék földmunkák közben került elő a Vágány utca 1. szám előtt. Összesen mintegy ötszáz embernek kellett elhagynia a budapesti állatkertet, az Országos Gyógyintézeti Központot és az állatkert környékét. Le kellett zárni a Vágány utca és a Dózsa György út egy-egy szakaszát.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtószóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a látogatóknak felajánlották, hogy a most megváltott belépővel egy másik alkalommal felkereshetik az intézményt, aki pedig nem kívánt élni a lehetőséggel, annak visszatérítik a jegy árát.