Világhírű lett az alföldi ikerpár – Magyar fotósért rajong most az internet

Forrás: Janos Stekovics Fotografie © Janos Stekovics -
fotósorozat album magyar Magyarország Alföld ikerpár tanya puszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Lukács-fivéreket Stekovics János fényképezte még a nyolcvanas években, a képeket nemrég fedezte fel magának egy amerikai weboldal.

A sötétben világító szobákat festő Fábián Bogi után ismét értünk rajong az internet. Elsőként a BoredPanda fedezte fel magának a Németországban élő Stekovics János magyar fotográfus sorozatát, amelyben egy idős alföldi ikerpár világát tárja a nagyérdemű elé.

Forrás: Janos Stekovics Fotografie © Janos Stekovics

A képek, amelyek még a nyolcvanas években készültek, főszereplői név szerint Lukács János és István, akik 63 évesek voltak a fotók készültekor. Mindenből kettő volt nekik: kerékpárból, subából, motorbicikliből, lovaskocsiból és ruhákból is, amelyek több mint 20 éven át is kibírták.

Az ikerpár egész életében egy kis tanyán élt, amelyhez a legközelebbi kövesút 5 kilométerre volt. Nem ittak, nem dohányoztak, békésen éltek otthonukban, ahová az áram sem volt bevezetve. A magyar – ahogy a BoredPanda is írja – puszta és parasztemberek világát bemutató sorozat 1999-ben jelent meg a Die Junggesellen albumban jelent meg.

Még több képért kattints a magyar fotóművész oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.