Hamarosan a mozikba kerül A szürke ötven árnyalata filmje, ám a film készítői már most leszögezték: nem egy pornófilmet forgattak, a könyv híres jelenetét pedig eszükbe sem jutott a mozivászonra vinni.

Ahhoz, hogy a mozivászonra kerüljön egy könyv története, szükség van néhány alapvető változtatásra és kompromisszumra. Kiváltképp, ha egy erotikus filmadaptációról van szó.

Forrás: Youtube

A szürke ötven árnyalata készítője a Variety magazinnak adott interjújában magyarázta el, miért vágták ki a könyv egyik híres-hírhedt jelenetét, amikor is Christian Grey szex előtt önkezűleg gondoskodik arról, hogy Anastasia Steele tamponja ne legyen útban a szexuális aktusuk előtt.

„Soha nem is volt szó arról, hogy beletesszük a filmbe" – szögezte le Sam Taylor-Johnson, a film rendezője. Mindemellett a minél nagyobb célközönség és természetesen a színészek által meghúzott határok miatt sem forgatták le az ehhez hasonló jeleneteket."

"Nincs szüksége a filmnek az ilyen részekre. Ez már egy teljesen másik médium" – magyarázta a film producere, Michael De Luca. „A szürke ötven árnyalata elsősorban egy romantikus szerelmi történet, a szex pedig csak egy része ennek" – értett egyet velük a könyv szerzője, E. L. James.

Már nem sokat kell várni, hogy megtudjuk, meddig is húzódik az a bizonyos határ, ha a szexről van szó.

Mamipornó millióknak
Az első kötet megjelenése óta borzolja a kedélyeket A szürke ötven árnyalata, amelyet több mint 40 nyelvre fordítottak le és minden idők leggyorsabban fogyó könyvének kiáltották ki. Mi lehet a siker titka? Ennek járt utána a Life.hu ITT.