Gondi Helén a véletlennek köszönheti, hogy teljesült élete álma: a TV2 produkciójában énekelhet. Fogyni ment egy táncstúdióba, ahol Caramel felfedezte a tehetségét. Ma már a Rising Star egyik legesélyesebb versenyzője.

Helén élete nem alakult korábban túl szerencsésen. 11 évesen elvesztette az édesanyját, majd miután édesapja nem tudott gondoskodni róla és a testvéreiről, állami gondozásba került. Fiatalon férjhez ment, született egy kisfia, majd hogy megszabaduljon a terhesség alatt felszedett kilóktól beiratkozott egy tánciskolába. Ekkor hatalmasat fordult az élete.

Forrás: Facebook/Gondi Helén hivatalos oldala

"A terhességem alatt 30 kilót híztam, a szülés után diétázni és edzeni kezdtem. Nem tudtam sűrűn eljárni, de az a pár óra is hasznos volt. A tánctanárom Caramel egyik legjobb barátja, ő javasolta neki, hogy hallgasson meg. Nem volt zenei alapképzettségem, ő mégis azonnal felkért háttérénekesének" - avatta be a Life.hu-t a kezdetekbe Gondi Helén, akinek nagy szívfájdalma, hogy nem játszik hangszeren. Nem adatott meg neki a lehetőség, hogy zenei általános iskolába vagy középiskolába járhasson. Pedig tehetségére már nagyon korán felfigyeltek.

"Már az óvodában észrevették, hogy tisztán és folyamatosan énekelek, sok dalt tudtam. Táncolni is szerettem, a kettő valahogy együtt járt. 8 évesen már egyértelmű volt, hogy énekesnő szeretnék lenni. Az összes kisebb versenyt megnyertem a suliban vagy azállami gondozásban” - árulta el Helén, aki nem titkolja a nehézségeket.

"Apukám küzdött értem és a testvéreimért, próbált kivenni minket, de nem tudott. Sokáig el sem hittem, hogy édesanyám meghalt, hisz nem láttam, nem tudtam felfogni. Nem volt elég az egyik szülő elvesztése, nem tudtam folytatni az életemet a másikkal, intézetbe kerültem, idegen közegbe és a testvéreim nélkül, akikkel csak néha sikerült ugyanabban az intézményben élnünk. Ezzel a tragédiával megtört az életem. A mai napig érzem ennek a súlyát, más ember lettem volna, ha családban nevelkedem" - mondta. Helén 18 éves koráig volt állami gondozásban, és jó emlékei vannak erről az időszakról. A TV2 stúdiójában gyakran megfordulnak a nevelői, hogy szurkoljanak neki.

"Értékelem, hogy ők mindvégig azon dolgoztak, boldogságot vigyenek a napjainkba és tisztességben nőjünk fel. Az életben van jó és rossz, ha családban nevelkedem, akkor is jöhetett volna valami csapás. Látok embereket, akik többet szenvedtek, mint én. Úgy mondanám, hogy én túl korán szembesültem olyan dolgokkal, amikkel ráértem volna felnőtt fejjel is– tette hozzá az énekesnő, aki 16 évesen ismerkedett meg a férjével, és két év múlva összeházasodtak.

Férje és kisfia az élő adásokon a nézőtérről szurkolnak HelénnekForrás: Facebook/Gondi Helén hivatalos oldala

"Nem menekültem a házasságba az intézeti élet után. A mai napig erős szerelem a miénk, amelyből 3 év ismeretség után megszületett a kisfiunk. Ő nagyon büszke rám, sokszor elhozom magammal a próbákra és a vasárnapi show-műsorra."