Többször is elhangzott az elmúlt évek során, hogy a Barátok közt színészei sohasem úgy érezték magukat a sorozatban, mint egy munkahelyen. Inkább olyanok voltak, mint egy nagy család. Ezért is meglepő, hogy mióta Kalamár Tamás producer nem része a sorozatnak, nem tartja a kapcsolatot egykori kollegáival. 

A családfő, Kalamár Tamás január elején hivatalosan is bejelentette, hogy 17 év és több mint 7000 epizód után szakít a sorozattal és átadja a stafétabotot Rozgonyi Ádámnak. Arra gondoltunk, hogy Kalamár azóta is intenzíven tartja a kapcsolatot „egykori családjával", de válasza minket is meglepett. Az egykori producer teljesen megváltoztatta az életét. 

Forrás:Redlemon

„17 év intenzív munka után másképpen kell, hogy beosszam a napjaimat. Ami nem hiányzik, az a stressz, amikor reggel felkelsz és tudod, hogy megint új problémák jönnek elő. Ami viszont hiányzik, hogy kreatív lehettem, és persze a kollégáim. De nem tartom a kapcsolatot velük. A közös munka alatt is megtartottam azt a bizonyos távolságot, hogy ne érezzék, muszáj jópofizni a főnökkel. Ezért a munka utáni kapcsolatok ápolásában nincs semmiféle tapasztalatom. Ennél fogva most sem hajt a vágy, hogy a színész kollégákkal próbáljak személyes kontaktust teremteni. Köztünk a korábbi professzionális kapcsolatnak kell megmaradnia" - mondta Kalamár, aki egyelőre nem dolgozik.
„Most sehol sem folytatom a munkát, jelenleg csak abból áll a kreativitásom, hogy próbálok magammal foglalkozni. Amit az elmúlt években elhanyagoltam, azt szeretném behozni. Le akarok egy kicsikét fogyni, sportosabban élni. Remélem, az új kutyám, a kiadós sétákra vágyó Zserbó is noszogatni fog, a labrador augusztus óta él velem. Sohasem vágytam arra, hogy otthonülő nyugdíjas legyek. De elárulom, a Barátok közthöz hasonló sorozatot már nem rendeznék. Hogy mit hoz a jövő, ezen még kár spekulálni, az ember tele van ötletekkel, hogy mi valósul meg, az legyen a jövő meglepetése"