Még várni kell a tavaszra: hófúvásra és hidegre számíthatunk a hétvégén

Forrás: MTI/AP/Jim Cole -
megye havazás ország hétvége OMSZ viharos szél hófúvás ónos eső riasztás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A várható ónos eső, havazás és viharos szél miatt narancs fokozatú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több déli megyére is – írja az MTI.

A figyelmezetés szerint tartós több órás ónos eső várható pénteken Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy megye területén, a várt csapadék mennyisége meghaladhatja az 1 millimétert – írja az MTI az OMSZ közleménye alapján.

Forrás: MTI/AP/Jim Cole

Baranyában azonban jelentős havazás is várható, pénteken a nap végéig a 20 centimétert is meghaladhatja a lehullott hó mennyisége. Hófúvásra az OMSZ narancs fokozatú figyelmeztetése alapján Baranyában Somogyban és Zalában kell számítani, ahol a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

A hétvégén is marad a hideg: szombaton az ország déli részén borult, felhős időre és havazásra számíthatunk, északon jellemzősen felhős lesz az ég, a szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és -8, a legmagasabb 0 és 5 fok között alakul.

Vasárnap már több lesz a napsütés, elszórtan hózápor is kialakulhat. A szél több helyen megerősödik, olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 3 fok között. Napközben jellemzően plusz 2-5 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Fagyallergia - valóban létezik!

Meglehetősen ritkán előforduló allergiás megbetegedés a fagy- vagy más néven hidegallergia. A Life.hu ITT gyűjtötte össze, mit kell tudnod erről a betegségről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.