Elhunyt Leonard Nimoy, azaz Mr. Spock

Forrás: NBC -
színész Leonard Nimoy Star Trek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Leonard Nimoy, aki 1964-ben kapta meg a félig ember, félig vulkáni Csillagflotta-tiszt, Mr. Spock szerepét a Star Trekben.

A színésznél 2013-ban krónikus obstruktív légúti betegséget diagnosztizáltak, és pár napja kórházba szállították mellkasi panaszokkal - tájékoztat a HuffingtonPost.

Forrás: NBC

Nimoy pénteken hunyt el Los Angeles-i otthonában. Halálának hírét felesége, Susan Bay Nimoy erősítette meg a New York Times-nak.

Forrás: AFP/Robyn Beck

A Star Trek sorozat 1966 és 1969 között futott, ezalatt Nimoyt háromszor jelölték Emmy-díjra. A sztár a színészet mellett rendezéssel, írással, költészettel és zenével is foglalkozott. 83 éves volt.

!

Leonard Nimoy szerepeiről, munkásságáról és életéről az Origo Filmklub cikkében olvashatsz bővebben. Kattints ide a részletekért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.