A portásként dolgozó Steven Simoff az egyedüli kenyérkereső a családban, emiatt fizetéséből nem tudja fedezni a munkába járás költségeit. Ezért inkább gyalog jár.

A 61 éves Steven Simoff minden nap délután 3 óra 30-kor indul el iowai otthonából, hogy este 11-re beérjen osceolai munkahelyére.

A Lakeside Casino éjszakai portásaként dolgozó férfi, aki naponta 56 kilométert gyalogol, az egyedüli kenyérkereső a családjában: felesége, Renee 9 évvel ezelőtt szenvedett agyvérzést és nem egy szívinfarktuson is átesett, unokája, az ifjabb Steven pedig jelenleg munkanélküli. Simoff mindent elkövet, hogy ellássa a családját, fizetéséből azonban így már nem futja a benzinköltségre.

„Először is, amikor van családod és van munkád, akkor képesnek kell lenned arra, hogy eltartsd a családodat és megtartsd a munkahelyed. Ez a két legfontosabb dolog, amire gondolni tudok" – mondta Steven a Des Moines Register nevű lapnak. A férfi amikor csak tud, stoppol, ám az otthona és munkahelye között vezető úton elmondása szerint nagyon kicsi a forgalom, emiatt a legtöbbször gyalogolni szokott. A Simoff történetéből készült videót alább tekintheted meg:

Történetét több sajtóorgánum is a detroiti James Robertsonhoz hasonlítja, aki hasonló körülmények miatt nem tudott autóra áldozni fizetéséből. Akkor adománygyűjtést szerveztek a férfinek, akinek a végén 13 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze - a Life.hu ITT írt bővebben Robertsonról.