Csemer Boggie arról mesélt, hogyan néznek ki a napjai A Dal után, mik a tervei a jövőre nézve, illetve, hogyan készül az Eurovíziós Dalfesztiválra.

A Dal 2015 győztese számos feladattal találta magát szembe a dalválasztó verseny óta, hiszen párhuzamosan készül az Eurovízióra és folytatja második nagylemezét népszerűsítő magyarországi turnéját.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Kívülről talán nem látszik, de tengernyi kötelezettsége van annak, aki az országot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon. Rengeteg munkám van, a hazai döntőt követően a megnövekedett médiaérdeklődés miatt a legtöbb időt a számítógép előtt töltöm, de természetesen a rengeteg időt töltök a próbateremben is. Bécsre egyelőre csak lelkiekben és az énekpróbákkal tudok készülni, jövő héten kezdődnek meg a célzottan Bécsre vonatkozó munkálatok. A produkciót fel kell állítani egy hatalmas, és teljesen más technikai felszereltséggel bíró színpadra. Már kaptunk látványterveket így már tudunk a végleges színpadképen is gondolkozni. Természetesen ez is folyamatos egyeztetést igényel. Szóval pihenésre most nincs és nem is lesz idő, gőzerővel dolgozunk. De ez így van jól és én nagyon élvezem" – meséli Boggie.

Boggie elmesélte, hogy az Eurovíziós színpad adottságai miatt dalának háttérvetítését biztosan meg kell majd változtatni, mert a kinti, hatalmas körszínpad nem lesz alkalmas arra, hogy átültessék az itthoni versenyre kitalált szófelhőre épülő koncepciót. Továbbá még az is elképzelhető, hogy egy magyar betét is kerül a dalba, de ez csakis attól függ, hogy sikerül-e a dalhoz illő szöveget készíteni,

Nagyinterjú Csemer Boggieval
„Békére vágyom... A világban, körülöttem és magamban egyaránt. Nem hiszem, hogy ezt a dalt magyarázni kellene. Nem is akarom. Nyilván túl fogom élni a bántásokat, mert nem vagyok gyenge, de azért most megvisel" – mondta Szily Nórának a Life.hu sztárszerzőjének Boggie.