Szerződés nem volt, ennek ellenére mindenhol ott szerepelt Hajós András mint műsorvezető neve a Zsüti-emlékgála szóróanyagain.

Április 16-án rendezik meg Zsüti, azaz G. Dénes György Kossuth-díjas zeneszerző, dalszövegíró és költő emlékgáláját a Budapesti Kongresszusi Központban. Az eseményt hirdető plakátok és szórólapok szerint az est egyik műsorvezetője és egyben fellépője Hajós András lesz. Ám, mint kiderült, ez közel sem biztos, hogy így lesz – írta meg elsőként a Blikk.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Az emlékest sajtótájékoztatóján a zenész nem jelent meg, a koncertet bemutató sajtóanyagból kihúzták a nevét. Mint később kiderült, aláírt szerződés egyelőre nincs Hajós és a gála szervezői között. „Ez nem a Teleki téri piac, hogy szóban megkérdeznek, én igent mondok, és máris kint van a nevem a plakátokon! Alá sem írtam még a szerződést, és miután a gálát felveszik, és az MTVA nyáron a műsorára is tűzi, nem is tehettem volna a TV2 engedélye nélkül. Mindezt tudattam a szervezőkkel is. Az, aki a nagy hírverés reményében kitesz egy plakátra, mindenkivel kicseszik. Hiszen most sem arról beszélünk, hogy lesz egy koncert, hanem arról, hogy a Hajóssal valami probléma van" – mondta el a Borsnak a hamarosan induló Az ének iskolájában zsűriző Hajós András, aki bármennyire is szeretne tisztelegni az elhunyt Kossuth-díjas művész előtt, a TV2-vel kötött szerzőése miatt ilyen formában nem teheti meg.

Mindeközben G. Dénes György fia, Gém Zoltán szerint az igazság éppen az ő oldalukon áll: „Hajós nekem azt mondta, a TV2-től várja a választ, hogy elengedik-e. Nem mondom, hogy profi szervezők vagyunk, de egy hónapja nála van a szerződés, kiválasztotta a dalokat, amiket elénekel, de még egyszer sem mondta, hogy nem lesz ott ezen a gálán" – magyarázta.