Szerelmi csalódás és depresszió – Emiatt vezette a gépet a földnek az öngyilkos pilóta?

Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo -
depresszió halál ember fedélzet csalódás kiégés rendőrség öngyilkosság szerelem nyomozás katasztrófa másodpilóta Germanwings szakítás Alpok házkutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szándékosan vezette a földnek Andreas Lubitz másodpilóta a Germanwings-gépet, amely 150 emberrel a fedélzetén zuhant le a francia Alpokban. A rendőrség kiégésre és depresszióra utaló nyomokat talált a csütörtöki házkutatás során.

„Lelki krízis és személyes válság" miatt vezethette neki a földnek a 150 utast szállító Germanwings-gépet Andreas Lubitz, a repülő másodpilótája – írja a DailyMail a német sajtóban terjedő fejtegetésekre hivatkozva.

Forrás: Twitter

A 28 éves német férfinél, akinek frankfurti és düsseldorfi lakásán a tegnapi nap folyamán tartott házkutatást a rendőrség, a nyomozás során „depresszióra és kiégésre utaló jeleket" találtak, amelyek ellenére Lubitzot átengedték a pszichológiai vizsgálatokon és repülésre alkalmasnak minősítették.

Nincs megfelelő pszichológiai szűrővizsgálat?

„Nincs az a pszichológiai vizsgálat, amely teljesen ki tudná szűrni, hogy egy pilóta a Germanwings-pilótához hasonló cselekedetre készül"mondta el az Origónak egy repülésközlekedési szakértő. Felvételikor a leendő pilótákat pszichológiai teszteknek vetik alá, de ezek mélysége társaságonként eltérő lehet. Az így kialakított személyiségtérképet nem szokás felülvizsgálni, hacsak valamelyik kolléga nem jelzi, hogy munkatársával esetleg pszichés problémák lehetnek. Az évenkénti orvosi felülvizsgálatnak ritkán része pszichológiai teszt.

Andreas Lubitz valószínűleg szándékosan vezethette a földnek a Gremanwings repülőgépét a nemrég megtalált feketedoboz hangfelvétele alapján, indítékait azonban továbbra is vizsgálja a rendőrség. A katasztrófáról és a körülményekről bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Máris lépett a Wizz Air

„A Wizz Air megerősíti, hogy felülvizsgálta a pilótafülkére vonatkozó szabályait és új eljárást vezet be, amely biztosítja, hogy a pilótafülkében soha nem tartózkodhat kizárólag egy személy. Amennyiben az egyik pilóta elhagyja a pilótafülkét, akkor az egyik légiutas-kísérő fog helyette a fülkében tartózkodni. Az új eljárás bevezetését üdvözölte a magyar légügyi hatóság.”
- mondta Daniel de Carvalho, a légitársaság szóvivője.
Balesetet szenvedett Schumacher fiahttp://www.life.hu/news/20150319-balesetet-szenvedett-michael-schumacher-fia-mick.htmlMick Schumacher, a hétszeres Forma 1-es világbajnok Michael Schumacher 15 éves fia 160 km/órás sebességgel csúszott ki egy német versenypályán, ahol egy Formula 4-es versenyautót tesztelt.NewsOrigoFranciaországi légikatasztrófa: operaénekesek is voltak a gépenhttp://www.life.hu/news/20150325-franciaorszagi-legikatasztrofa-jaratokat-toroltek-uj-informaciok-az-utasokrol.htmlHét Düsseldorfból induló járatot kellett törölnie a Germanwings légitársaságnak a keddi légi baleset után, mivel több pilóta bejelentette, a katasztrófáról érkező hírek után nincs olyan lelki állapotban, hogy repülhessen. Az utasokról is vannak újabb hírek. News--Fernando Alonso a McLarent okolja a balesetéérthttp://www.life.hu/bulvar/20150303-fernando-alonso-forma1-pilota-a-mclarent-okolja-baleseteert-ami-miatt-a-falnak-csapodott-egy-edzesen.htmlA pilóta nem elégedett a baleset vizsgálatának eredményével és továbbra is műszaki hibára gyanakszik.TV + Bulvár--Világméretű járvány a filmvásznon is – avagy miért szeretjük a katasztrófafilmeket?http://www.life.hu/kult/20141010-jarvany-es-virus-a-filmvasznon-avagy-a-filmtortenelem-legemlekezetesebb-katasztrofafilmjei.htmlMiközben mindenhol az egyre terjedő, rettegett Eboláról hallani, a filmeseket évről évre megihleti a téma. Elevenítsd fel velünk a filmtörténelem legemlékezetesebb katasztrófafilmjeit!KultOrigoRepülőgép-balesete után megoperálták Harrison Fordot: Calista Flockhart aggódikhttp://www.life.hu/drlife/20150307-harrison-fordot-repulogepbalesete-utan-megoperaltak-calista-flockhart-aggodik-erte.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, repülőgép-balesetet szenvedett Harrison Ford. Úgy tudni, a 72 éves színész éppen egy jelenetet próbált legújabb filmjéhez, amikor a gép meghibásodott és lezuhant.Dr. Life--Egy éve tűnt el a maláj gép - még mindig keresik http://www.life.hu/news/20150308-eltunt-utasszallito-malajzia-egy-ev-multan-is-eltokelten-folytatja-a-keresest.htmlMájusban újratervezik a Malaysia Airlines légitársaság egy évvel ezelőtt eltűnt utasszállító repülőgépének felkutatását célzó műveletet, ha addig nem sikerül a gép nyomára bukkanni - jelentette be Liow Tiong Lai malajziai közlekedési miniszter. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.