Az Országos Meteorológiai Szolgálat jeletése szerint április elején akár hó is eshet a hegyekben, az aránylag hideg idő pedig egészen húsvétig eltarthat. 

Április elsején, szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, az Északi-középhegység magasabb részein pedig hózápor is előfordulhat - közölte az OMSZ. Gyakran megerősödik, időnként viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás, a minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Forrás: Thinkstock

Csütörtökön északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A szél is megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken több-kevesebb napsütésre, elszórtan záporokra, a magasabb hegyekben újabb hózáporra is számítani lehet. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd estére ismét mérséklődik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul.

Szombaton délen több, északon kevesebb helyen várható eső, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, nappal 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte keleten még eső várható, majd szórványosan lehetnek záporok, a magasabb hegyekben hózáporok. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű.