Egyre kevesebb az Erzsi a játszótéren - Ezeket a neveket kapta a legtöbb baba

Forrás: Thinkstock -
baba divatos név gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több Dzseniferrel és Zselykével barátkozhatnak majd az Annák, Bencék és Máték az óvodákban. Eláruljuk, mik lettek a leggyakoribb gyereknevek 2014-ben. 

Közel 2000 kislány kapta tavaly a Hanna nevet, és több, mint 1500 fiút kereszteltek Bencének, így ez a két név lett a legnépszerűbb 2014-ben.

Forrás: Thinkstock

Ezek lettek a legtöbbet adott nevek 2014-ben

Lánynevek:
Hanna
Anna
Jázmin
Lili
Zsófia
Emma
Luca
Boglárka

Fiúnevek:
Bence
Máté
Levente
Ádám
Dávid
Dániel
Marcell
Balázs

Míg a leggyakoribb férfi nevek hazánkban a László, István, József és a legtöbb nőt Máriának, Erzsébetnek vagy Katalinnak hívnak, ezek közül a női nevek közül egy sem került a top 100 leggyakoribb babanév közé, a három férfinév viszont még nem kopott ki a névadási lista élvonalából.

Ha így folytatódik a tendencia, hamarosan régen nagyon divatos nevek a legritkábbak közé fognak tartozni.

Hada Renáta fia nem lehet Pisti

„Ez diszkrimináció, és ezt a bizottságnak is megírtam. Például a Volframot, a Frodót, a Csatárkát, a Nintendót és az Ezelt hogyan engedélyezhették? A Pistike egy virágnév is, és azokból is számtalan van az utónévkönyvben, így most ezt kérvényeztük a becéző jelző nélkül. Ha az utolsó kérelmünket is elutasítják, akkor homofóbnak fogom nevezni a MTA Nyelvtudományi Bizottságát" -háborgott Hada Renáta, aki nem nevezheti Pistinek a gyerekét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.