Gyászolja a színházi világ a nemrég elhunyt Katona Jánost. Kollégája, egykori barátja szomorúan emlékezett vissza a színész utolsó időszakára.

Mint azt korábban megírtuk, váratlanul elhunyt Katona János, a József Attila Színház színésze. Halálhírével egy időben pletykák is szárnyra kaptak, miszerint rejtélyes körülmények között halt meg a népszerű kollégájuk. 

Most megszólaltak a megrendült barátok. A Blikknek Botár Endre elmondta, hogy pár nappal ezelőtt még együtt játszottak a Csalóka szivárvány című darabban. „Gyengécske volt. Badarság, hogy rejtélyes körülmények közt hunyt el. A szívével volt a baj. Bent volt előtte kórházban” – mondta könnyeivel küzdve.

Forrás: Facebook/József Attila Színház

„Györgyike, a párja délelőtt elment dolgozni a színházba. Öt óra tájban ment haza, ő találta meg Janit holtan. Nemcsák Károly, az igazgató könnyeivel küszködve hívott hat óra előtt, hogy nagy baj van, be kell ugranom. Nyomasztó és torokszorító volt. Telt ház volt, a közönség semmit nem vett észre, mert mindenki elképesztően koncentrált végig. Az előadás után aztán kifakadt belőlünk minden. Döbbent csend volt, mindenki megrendült. Volt, aki sírt... Jó barátok voltunk”.
Arra kérte a napilap munkatársát, hogy engedj meg, hogy a lap hasábjain is elbúcsúzhasson a barátjától: „Nyugodj békében, Janikám. Nem feledlek soha".