Medveczky Ilona hónapok óta bezárkózva él, alig beszél valakivel, mostanában csak a kutyáihoz szól, mert tőlük szeretetet kap, az emberektől inkább fél. 

A táncosnő a FEM3 Caféban mesélt arról, szerinte mennyire megváltoztak az emberek. "Ha nem lennének az állataim, nem is tudom, hogy élnék-e. Na nem adom olyan könnyen fel, mert ennek az államnak nem hagyom ott aranytálcán a villámat. Nincs kilátás, nem látom az alagút végén azt a pici gyertyalángot. És nem az én személyemben, mert annyi idős vagyok amennyi, hanem a fiatalságnak. Mi lesz a fiatalsággal? Mi céljuk van? Elhagyják az országot? Nem lesz egészségügy, nem lesz oktatás. Lassan semmi nem lesz" – panaszolta el Joshi Bharatnak a díva, aki azt is elmondta, hogy szerinte Rákosi idején nem volt olyan rossz a helyzet, mint most. 

"Éjjelente és reggelente kegyetlen az érzés. Nincs kinek főzzek egy kávét, nincs kihez szóljak" – tette hozzá a 74 éves táncosnő, aki még mindig bízik a szerelemben, várja, hogy rátaláljon.Az idei Story gálán bemutatta, tánctudása egy kicsit sem romlott az évek alatt.