A jövő héten elején érkező hidegfront ellenére  a hét közepéig marad a 20 Celsius-fok körüli meleg, a hétvégén viszont helyenként már 10 fokig  sem melegszik a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az  országos, középtávú előrejelzés szerint a héten sokfelé várható eső, zápor, s többször 
megerősödik, olykor viharossá fokozódik a szél is.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Hétfőn országszerte várható néhány órás napsütés, de már délelőtt is lesznek átmenetileg felhősebb körzetek, majd délutántól észak felől sokfelé megnövekszik a felhőzet, és elszórtan  záporok is kialakulnak, néhol dörgéssel, villámlással. Kedden a hajnali, reggeli órákban a déli megyékben még előfordulhatnak záporok, de napközben sok napsütés is várható. Főként az ország középső harmadában lehet erős a légmozgás. Szerdán napközben is sok napsütés várható. Az ország keleti felében fordulhatnak elő néhol  záporok.  Csütörtökön napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. Pénteken eleinte délen még napos idő lesz, de napközben egyre többfelé várható eső, zápor. Helyenként megerősödik a szél is. 

Szombaton eleinte szórványosan eshet az eső, majd délutántól elszórtan zápor, esetleg zivatar 
is előfordulhat. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. 
Napközebn 8-13 fokig melegszik a levegő. Vasárnap is nagy területen lesz viharos a szél. A kevés napsütés mellett szórványosan zápor  is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.