Undorító! Fekáliát találtak két samponban

Forrás: Thinkstock -
sampon veszélyes fekália kaki fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fekáliát és életveszélyes fertőzést okozó baktériumot találtak két gyógynövényes samponban. Ilyet még a hatóság sem látott!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság két hazai forgalmazású samponban talált fekáliás szennyeződésre utaló enterobaktériumot, illetve olyan baktériumot, amely halálos vérmérgezést is okozhat.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az olasz Genera Ginzengers sampont életveszélyes is lehet használni, mert a benne található kórokozók a fülbe vagy szembe kerülve vérmérgezést, vakságot okozhatnak. A Sampon Mild márkájú készítményben "csak" szalmonellát okozó baktériumokat talált a hatóság. Mindkét terméket olcsó helyekről, kínai boltokból és egyeurós üzletekből szerezte be a fogyasztóvédelem.

"Szúrópróbaszerűen végeztük el húsz gyógynövényes sampon vizsgálatát, ebből a Genera Gizengers tusfürdő és sampon, illetve a csalánkivonatos Sampon Mild bukott el az ellenőrzésen. Korábban még soha nem fordult elő, hogy fekália nyomait, sőt, halálos fertőzést is előidéző baktériumot fedezzünk fel bármilyen samponban" – mondta el az Origónak Kiss Anita fogyasztóvédelmi szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.