Tizenhatmillió forintot kell fizetniük Marian Cozma gyilkosainak

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
gyilkosság büntetés Marian Cozma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009-ben szúrták halálra. A gyilkosoknak tizenhatmillió forintot kell fizetniük Marian családjának.

A bíróság a két szülőnek 5-5 millió, míg két húgának 3-3 millió forint kártérítést ítélt meg kamatostul.

2009. február 8-án szurkálták halálra a sportolót. 2012-ben öt embert ítéltek el, közülük kettő 18 év börtönbüntetést kapott.

A polgári bíróság szerdai ülésén nem a bűncselekményben részt vevők bűnösségéről döntött - hiszen arról már korábban megszületett a jogerős ítélet -, hanem arról, hogy egyetemleges kártérítési felelősség terheli az alpereseket, és arról is, hogy milyen összegben -írja az MTI.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Egy másik eljárásban a bíróság korábban már mintegy 210 millió forint vagyoni kártérítésre kötelezte az alpereseket, így a család 210 millió forint vagyoni, és 16 millió forint nem vagyoni kártérítésre számíthat.

A Cozma család egyébként még a vagyoni perben megítélt összegből sem kapott meg semmit, mert - bár az alperesek lefoglalt vagyonából kifizethető lenne a teljes kártérítés - a végrehajtási eljárások még tartanak. Olvass erről bővebben az Origón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.