Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009-ben szúrták halálra. A gyilkosoknak tizenhatmillió forintot kell fizetniük Marian családjának.

A bíróság a két szülőnek 5-5 millió, míg két húgának 3-3 millió forint kártérítést ítélt meg kamatostul.

2009. február 8-án szurkálták halálra a sportolót. 2012-ben öt embert ítéltek el, közülük kettő 18 év börtönbüntetést kapott. 

A polgári bíróság szerdai ülésén nem a bűncselekményben részt vevők bűnösségéről döntött - hiszen arról már korábban megszületett a jogerős ítélet -, hanem arról, hogy egyetemleges kártérítési felelősség terheli az alpereseket, és arról is, hogy milyen összegben -írja az MTI.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Egy másik eljárásban a bíróság korábban már mintegy 210 millió forint vagyoni kártérítésre kötelezte az alpereseket, így a család 210 millió forint vagyoni, és 16 millió forint nem vagyoni kártérítésre számíthat.

A Cozma család egyébként még a vagyoni perben megítélt összegből sem kapott meg semmit, mert - bár az alperesek lefoglalt vagyonából kifizethető lenne a teljes kártérítés - a végrehajtási eljárások még tartanak. Olvass erről bővebben az Origón