Istenes Bence és szerelme, Csobot Adél tipikus tengerparti, pihentető nyaralásra utaztak Thaiföldre, nem vették a nyakukba az egzotikus országot, hogy minél többet lássanak belőle. Megelégedtek Ko Samui szigetének fehér homokos tengerpartjával, a kristálytiszta tengerrel és a gyönyörű környezettel.

„Egy baráti párossal, négyen utaztunk el, nem kettesben vágtunk neki Adéllal. Azért választottuk Thaiföldet, hogy belelássunk egy kicsit a miénktől távoli kultúrába, beszívjam az ismeretlen élményeket, hisz a Távol-Kelet mégis más, mint Európa. Ez egy tipikus tengerparti nyaralás volt, ahol sokat pihentünk, napoztunk, jet-skiztünk, robogót béreltünk, és azzal közlekedtünk mindenhova. Mindennap másik parton napoztunk. Hangulatos kis bungalóban laktunk, kicsit távolabb a parttól, este a szálláson, a medence partján buliztunk a többi külföldi nyaralóval. Volt nálunk gitár, együtt zenéltünk, iszogattunk, néha lementünk a partra. Az fura volt, hogy nagyon korán véget ért a móka, hajnal 2 óra körül lekapcsolták a zenét" – mesélte az RTL Klub műsorvezetője, aki nem kívánta meg a szárított szöcskét, pedig mindenhol belefutott, és nem vásárolt be Buddha-szoborból sem.

Forrás: Facebook/Csobot Adél
Ko Samui
Ko Samui a Thai-öböl Samui-szigeteinek egy csoportja. 
Gazdaságában korábban a mezőgazdaság és a halászat volt jellemző, napjainkban már a turizmus a meghatározó. Fő vonzerejét a kókuszpálmás, homokos tengerpartjainak köszönheti.
Ko Samui az 1980-as évek vége felé kezdett népszerű lenni, ma már évi 1,5 millió turista érkezik ide. A sziget fokozatosan alakul át egy drága üdülőterületté.

Én nem mélyültem el a buddhizmus tanaiban, ezért nem akartam szobrocskát hazahozni. Viszont egy szakrális helyen egy szerzetes karkötőt kötött rám és Adélra, amit azóta is mindketten viselünk. Túl sok időt nem töltöttünk kettesben, nem romantikáztunk, ugyanis négyen alkottunk egy csapatot, és így éreztük jól magunkat” – árulta el Bence.

Forrás: Facebook/Istenes Bence
Mit érdemes itt megnézni?
A paradicsomi sziget kihagyhatatlan útvonal azoknak, akik pálmafákban gazdag "poszterfényképekkel" szeretnének hazatérni. Ide Krabiból busszal és hajóval fél nap alatt lehet eljutni. A szigeten két nagy partszakasz található: a szórakozóhelyeiről és éjszakai életéről híres Chaweng Beachés a sokkal nyugodtabb, bungalókban gazdag Lamai Beach. Mi ez utóbbit választottuk. A parthoz közel hamar lehet szállást találni, érdemes egy hangulatos vityillót kibérelni. A szigeten ellátogathatsz a Big Buddhához, amely már messziről pompás látványt nyújt: égbe nyúló, arany csillogásával csalogatja az odalátogató hívőket és turistákat. A hegyekbe - pl. a Magic Garden nevű varázslatos erdei helyszínre, ahol tényleg úgy érezheted magad, mint Alice csodaországban - robogóval vagy fakultatív kirándulás keretén belül, kacskaringós utakon juthatsz el. A hegyekben azt is kipróbálhatod, hogy milyen elefántháton utazni a dzsungelben. A látnivalók közül ne hagyd ki az egyik legszebb pagodát, a Wat Ratchathammaramt se. Az épület vörös kőfalát gyönyörű faragások díszítik, és ha jókor érkezel, még egy buddhista szertartáson is részt vehetsz. Tekintsd meg a híres mumifikált szerzetest is, akit meditáció közben, lótuszülésben ért a halál. Ha le szeretnéd róni előtte a tiszteletedet, jelenleg is ebben a pozícióban fogod őt megtalálni. 
A Wat Ratchathammaram és a mumifikált szerzetesFotó: Gedeon Bea

Az idén több ismert ember is Thaiföldet választotta úti céljául.

Ha szeretnéd tudni, DJ Metzker Viki milyen gyönyörű helyen nyaralt, ITT megnézheted.

Vajon Varga Viktor megtalálta az igaz szerelmet Thaiföldön?

Vámos Erika egész Ázsiát bejárta.