Több tízezer kerékpárost várnak az I Bike Budapest szervezői április 25-én, szombaton, ami miatt egy időre megbénulhat a fővárosi közlekedés.

Április 25-én startol Budapest eddigi legnagyobb biciklis felvonulása, az I Bike Budapest, amely miatt a délutáni órákban leginkább csak kerékpárral avagy tömegközlekedéssel lehet közlekedni a belvárosban – adta hírül a Magyar Kerékpárosklub.

Forrás: Facebook/I Bike Budapest

A felvonulás, amelyre több tízezer résztvevőt várnak a szervezők, gyülekezője a Bakáts téren lesz 15 óra 30-kor, majd a 16 órai megnyitást követően a pesti alsórakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet-hidat és az Attila utat fogják érinteni a biciklisek.

Áthaladnak továbbá az Alagúton, a Lánchídon, a Széchenyi téren, a Kossuth tér környékén és a Margit hídon is. A rendezvény a Margitszigeten ér véget. Az útvonalon fél- és egészpályás útlezárásokkal halad a menet, amelyet rendőrök biztosítanak.

Forrás: Thinkstock

Több buszjárat megváltozott útvonalon fog közlekedni: A 7-es buszcsalád és a Rákóczi útról a Hegyalja út felé haladó buszok budai irányban a Blaha Lujza térnél a Szabadság híd felé lesznek elterelve. A 105-ös és a 26-os buszok a felvonulást érintő útvonalon nem közlekednek.

És ha már unod a biciklit...
... akkor a Life.hu ITT mutat neked néhány menő alternatívát a fővárosi közlekedéshez.