Itt az ítéletidő - Citromsárga riasztás van érvényben Budapesten

Forrás: MTI/Sóki Tamás -
időjárás szélvihar Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ígér sok jót az időjárás erre a hétre, beleértve a hosszú hétvégét is. Bár a szél délutánra gyengül, napokig nem felejthetjük otthon az esernyőt. 

Szerdán nyugat felől tovább csökken a felhőzet és a Dunántúlon több órára kisüt a nap, de délután a Tiszántúlon is számíthatunk napsütésre. Délelőtt a középső és keleti területeken, délután már csak helyenként a Tiszántúlon lehet további eső, zápor.

A fővárosban elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben a viharos széllökések veszélye miatt - közölte reggel a BKK. A tűzoltók jelenleg is több helyszínen dolgoznak.

Az északi, északnyugati szél eleinte többfelé erős, a Dunántúl északi felén és északkeleten helyenként viharos lesz, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Csütörtökön még sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd ezt követően nagyobbrészt erősen felhős idő várható rövid napos időszakokkal. Pénteken és szombaton szórványosan, vasárnap helyenként valószínű eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között változik, de csütörtök hajnalban –1 és +6 fok közé hűl le a levegő, ekkor több helyen lehet talaj menti fagy, illetve kissé enyhébb lesz szombatra virradóan. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.