Nem ígér sok jót az időjárás erre a hétre, beleértve a hosszú hétvégét is. Bár a szél délutánra gyengül, napokig nem felejthetjük otthon az esernyőt. 

Szerdán nyugat felől tovább csökken a felhőzet és a Dunántúlon több órára kisüt a nap, de délután a Tiszántúlon is számíthatunk napsütésre. Délelőtt a középső és keleti területeken, délután már csak helyenként a Tiszántúlon lehet további eső, zápor.

A fővárosban elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben a viharos széllökések veszélye miatt - közölte reggel a BKK. A tűzoltók jelenleg is több helyszínen dolgoznak.

Az északi, északnyugati szél eleinte többfelé erős, a Dunántúl északi felén és északkeleten helyenként viharos lesz, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Csütörtökön még sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd ezt követően nagyobbrészt erősen felhős idő várható rövid napos időszakokkal. Pénteken és szombaton szórványosan, vasárnap helyenként valószínű eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között változik, de csütörtök hajnalban –1 és +6 fok közé hűl le a levegő, ekkor több helyen lehet talaj menti fagy, illetve kissé enyhébb lesz szombatra virradóan. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.