Otthonában ápolják az idős világsztárt

Forrás: AFP/ /- -
B. B. King otthon cukorbetegség blues
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
B.B. King világhírű amerikai bluesgitáros tavaly októberben rosszul lett a színpadon egy chicagói fellépés során. Rövid ideig kórházban ápolták, most otthoni hospice-ellátást kap.

A 89 esztendős zenész több mint húsz éve él 2-es típusú cukorbetegséggel, és az elmúlt hónapokban számos alkalommal szorult kórházi kezelésre.

A honlapján közzétett üzenetében King elmondta rajongóinak, hogy hospice-ellátást kap Las Vegas-i otthonában. „Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat és az imákat" - idézte a zenész honlapjáról a BBC News.

Forrás: AFP/ /-

A Mississippi államban született Kinget minden idők egyik legjobb gitárosaként tartják számon. A Rolling Stone magazin 2003-ban harmadik helyre sorolta Jimi Hendrix és Duane Allman után. King számos gitárosra volt nagy hatással, köztük Eric Claptonra, és 1987-ben iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Tavaly októberben King a chicagói House of Blues koncertcsarnokban lépett fel, amikor hirtelen rosszul lett: kiszáradást és kimerültséget állapítottak meg nála, ezért turnéjának hátralévő koncertjeit lefújták.

Íme, az idei magyarérettségi feladatok - Ti meg tudnátok oldani?http://www.life.hu/news/20150504-ime-az-idei-magyarerettsegi-feladatok.htmlMájus 4-én, hétfőn a magyarérettségin izgulhattak a diákok. A következő másfél hónapban összesen 115 300-an írásbeliznek és szóbeliznek. Eláruljuk, mi volt a mai írásbeli feladatsor. NewsThinkstockGyász! Meghalt a Farkasokkal táncoló írójahttp://www.life.hu/news/20150504-michael-blake-a-farkasokkal-tancolo-cimu-regeny-es-film-iroja-elhunyt.htmlHosszú betegséget követően 69 éves korában meghalt Michael Blake, a Farkasokkal táncoló című regény írója, aki az azonos című film forgatókönyvéért 1991-ben Oscar-díjat kapott – írja a Variety.NewsOrigoRihanna szerint az iskola megölhttp://www.life.hu/news/20150504-rihanna-az-iskola-megol-feliratu-poloban-jelent-meg-new-yorkban.htmlRihanna tavaly posztolta a „school kills", vagyis az „iskola öl" megjegyzést a twitter oldalára. Most pedig ugyanilyen feliratú pólóban jelent meg New Yorkban.NewsNorthfotoMa végre kiderül a kis hercegnő neve!http://www.life.hu/news/20150504-hamarosan-bejelentik-vilmos-herceg-es-katalin-hercegne-masodik-gyermekenek-nevet.htmlHamarosan bejelentik, milyen nevet választott a napokban született kislányának Vilmos herceg és Katalin hercegné – előtte azonban még vár rájuk egy találkozó Erzsébet királynővel.News--Így ünnepel David Beckham a szülinapjánhttp://www.life.hu/news/20150502-david-beckham-40-eves-lett-majus-2-an-igy-unnepel-a-szulinapjan-victoria-beckhammel.htmlMa 40 éves a világ egyik legszexisebb labdarúgója, nők millióinak vágyálma, David Beckham. Lássuk, hogy ünnepli ezt a kerek évfordulót!News--Elhunyt az Excalibur film Artúr királyahttp://www.life.hu/news/20150504-nigel-terry-az-excalibur-cimu-film-artur-kiralya-elhunyt.htmlGyászol a filmszakma! Nigel Terry, az Excalibur című kultuszfilm Artúr királya. A 69 éves brit színéssszel tűdőtágulat végzett néhány hónappal hetvenedik születésnapja előtt. NewsNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.