Mégsem akarta a hegynek vezetni a gépet a Germanwings másodpilótája, Andreas Lubitz, aki az eddigi találgatások szerint szándékosan végzett magával és a fedélzet 150 másik utasával márciusban.

93 másodperccel a becsapódás előtt Andreas Lubitz megpróbálta felülírni azt a repülőgépbe iktatott süllyedési mechanizmust, amelyet előzőleg ő maga táplált a rendszerbe – írja a Mirror.

Forrás: AFP

Minderre a márciusban a francia Aplokban lezuhant Germanwings repülőgép megtalált fekete dobozainak adataiból következtettek a francia légi biztonság nyomozói. A feltételezések szerint hirtelen támadt halálfélelme miatt gondolta meg magát és bepánikolt attól, hogy valóban összeütközik a heggyel a gép – ezt már azonban sosem fogjuk megtudni.

A Germanwings fapados légitársaságának Barcelonából Düsseldorfba tartó járata március 24-én zuhant le. Az eddigi fejlemények szerint a gép másodpilótája, a depresszióval küzdő Andreas Lubitz szándékosan vezette a gépet a hegynek.

Mi történik a pilóták pszichológiai vizsgálatakor?
Szerelmi csalódás, kiégés és depresszió - a rendőrség nyomozása szerint mindez közrejátszhatott abban, hogy a Germanwings másodpilótája a hegynek vezette a gépet és annak 150 utasát. A Life.hu ITT járt utána, hogyan lehetett volna megelőzni a tragédiát, milyen módszerekkel szűrik ki a hasonló pszichológiai eseteket, és a jövőben mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne történjen hasonló tragédia.