Nincs mese: ha nem lehet szelfizni, akkor valóban nem lehet. A Vogue főszerkesztője súlyos büntetést szab ki azokra a celebekre, akik ellene mentek kérésének, és telefonjukkal kapták lencsevégre saját magukat a Met-gála vörös szőnyegén.

Amit Anna Wintour mond, az szent és sérthetetlen. Amennyiben pedig nem úgy történik, ahogyan azt a Vogue rettegett főszerkesztője elgondolta, akkor bizony komoly következményekkel kell számolni. Ez alól pedig azok az A-listás sztárok sem kivételek, akik a múlt heti Met-gálán emelték az est fényét – és szelfiztek egymással gondtalanul.

Forrás: AFP/Larry Busacca

A gála háziasszonya, Anna Wintour ugyanis megtiltotta, hogy bárki önfotókat lőjön magáról a vörös szőnyegen, és közzétegye bármelyik közösségi platformján. A „tűsarkas Sztálinként" becézett főszerkesztő arra kért minden szelfiző hírességet, hogy 24 órán belül vegyék le az összes ilyen jellegű fotót, különben nem mehetnek a következő évi Met-gálára.

Mindez olyanokra vonatkozott például, mint Madonna, a szemöldökkirálynő Cara Delevingne, Kerry Washington, a Kardashian-klán fiatal üdvöskéje, Kendall Jenner és modellpajtásai, valamint a szelfizésnek egy darabig ellenálló Kim Kardashian, aki a végén férje, Kanye West telefonját használta fényképezésre.

Ki volt a legragyogóbb a Met-gálán?
Vajon mi volt a gond Sarah Jessica Parker sminkjével? Mi köze van Katy Perryhez Katie Holmesnak? Hogy lett démon Miley Cyrusból? A Life.hu sminkszakértője, Larion Oscar ITT árulta el, ki volt a kedvence, és ki hibázott a legnagyobbat.

Hogy pontosan miért gyűlöli ennyire a közösségi oldalakat és az ezekhez kapcsolódó önfotókat Anna Wintour, azt egyelőre nem tudni, ám lehet sejteni, mire ment ki a játék: a Met-gála dokumentálását a Vogue sztárfotósára, Mario Testinóra bízták, aki a divatmagazin Instagram-oldalát látta el a helyszínen készült exkluzív fotókkal. Azonban így, hogy a sztárok is aktívan részt vettek a fényképkészítésben, már kevésbé számítottak exkluzívnak az esten készült profi fotók. Ez azonban csak találgatás, amelyre Anna Wintour szóvivője egyelőre nem reagált.