Kisiklott egy személyszállító vonat kedd este az egyesült államokbeli Philadelphia északi részén, a polgármester tájékoztatása szerint legalább öten életüket vesztették, több tucatnyian megsérültek, mintegy 60 embert kórházba kellett szállítani, hat sérültnek válságos az állapota.

A Washingtonból New Yorkba tartó vonaton 238 utas és öt főnyi személyzet utazott, amikor kisiklott Philadelphia Port Richmond nevű városrészében, a Delaware folyó mentén - közölte az Amtrak vasúttársaság.

Az egyik vasúti kocsi belsejeForrás: MTI/AP/Joseph Kaczmarek

Beszámolók szerint a vonat egy nagyobb kanyarban siklott ki, több kocsija oldalára borult.

A mentőalakulatok egyik tagja azt mondta az NBC Newsnak, hogy az áldozatok száma még emelkedhet, mert még nem tudják, vannak-e emberek a felborult kocsik alatt.

Nem értek el még mindenkit, aki a kocsik alá szorulhatottForrás: MTI/AP/Joseph Kaczmarek

Lesújtó kép

Michael Nutter polgármester arról számolt be, hogy a baleset helyszíne lesújtó volt, az egyik kisiklott kocsi például függőleges helyzetben állt. Televíziós felvételek tanúsága szerint sok sérültet hordágyon vittek el, a tűzoltók pedig zseblámpákkal, létrák segítségével kutatták át a kisiklott és felborult vagonokat.

Az Amtrak szerint a baleset oka egyelőre nem ismert, de vizsgálják a történteket. Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság is közölte, hogy vizsgálatot indít. New York és Philadelphia között leállt a vasúti közlekedés a baleset miatt.