Megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről a nagykanizsai férfi - adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tegnap egy cserbenhagyásos gázolás történt Nagykanizsán - adta hírül a Police.hu. Úgy tudni, hogy egy óvoda nagycsoportosai kerékpároztak az úton, amikor az egyik 6 éves kislány elesett, ekkor pedig egy Citroen típusú személygépkocsi sofőrje - eddig még tisztázatlan körülmények között - áthajtott a kezén, majd a sofőr hátramenetbe kapcsolt, és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Az egyik óvónő értesítette a rendőrséget, aki felírta a gépjármű rendszámát. A nagykanizsai rendőrök otthonából állították elő a 30 éves sofőrt, aki elismerte a tetétt. A nagykanizsai férfi elmondta a rendőröknek, későn észlelte a balesetet, és megbánta, hogy elhajtott a helyszínről.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint a gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a mentők a nagykanizsai kórházba vitték.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indított eljárást a 30 éves nagykanizsai H. Szilárd ellen.