2014 decemberében indult aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy hivatalosan is megalapítsák a Magyar természet Napját, amelyet idén először ünnepelhetünk.

A három hazai legnagyobb civil szervezet - a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország -  2014 decemberében aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. 

Hőgyész, Tolna megyeForrás: Life.hu

 A célok között szerepelt a Magyar Természet Napjának megalapítása, mellyel a hazai természeti értékeink fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A kezdeményezéshez számos szervezet, és közel 15 000 ember csatlakozott, így a dedikált napot hivatalosan is megtartjuk.

Forrás: Thinkstock
Bor, mámor, Badacsony - járd be hazánk egyik legszebb vidékét!

Ha isteni borok és csodás tájak, akkor neked rögtön Toszkána vagy Provance ugrik be? Semmi kétség, ezek tényleg álomszép vidékek, ám ha hasonló utazásban gondolkodsz, és inkább Magyarországon maradnál, akkor irány Badacsony! Több száz indokot fel tudnánk sorolni, miért is érdemes ide szervezned az idei nyaralást, de mi csak a legfontosabbakat fogjuk - ezektől biztosan megjön majd a kedved!

 

 

Rudabányai bányatóForrás: Facebook/ Rudabányai bányató

A választás május 22-re esett, mely világszerte a biológiai sokféleség világnapja is egyben. Hagyományteremtő szándékkal erre az időpontra egy egész napos eseményt tervez a három szervezet 09.00 és 18.00 között a Margitszigeten.

A részletes programot itt olvashatod!

Szent István-cseppkőbarlangForrás: Wikipedia
Friss levegő, isteni ételek, káprázatos vidékek - kirándulj a Bükkben!

Az erdő minden évszakban feledhetetlen élményt nyújt, hiszen mindig más arcát mutatja – a tavasz mégis a legkülönlegesebb, hiszen a hosszú tél után ilyenkor szabadulunk ki újra a természetbe. Fedezd fel a Bükk-hegység legszebb kirándulóhelyeit!