Hosszú évek óta vár arra Vámos Erika, hogy végre édesanya lehessen. Álma talán hamarosan realizálódik, ugyanis újabb út nyílt meg előtte.

A Tv2 Több mint TestŐr című műsorának vezetőjét már csak egy hajszál választja el attól, hogy végre édesanya legyen. Sajnos Erikának nem adatott meg, hogy természetes úton szüljön gyermeket, számára az egyetlen járható út a szülővé váláshoz az örökbefogadás. 2008-ban beadta az örökbefogadási kérelmet, amelynek az átfutási ideje 7 év, így az idén megérkezhet a várt csöppség. A hosszú várakozás alatt, öt évvel ezelőtt árvaházról árvaházra járt Srí Lankán, reménykedve, hogy magával hozhat egy csöppséget. Sajnos egy döntéshozóval sem tudott beszélni, így egyedül tért haza, szívében hallatlan szomorúsággal. 

Forrás:Facebook/Vámos Erika

„ Egy kizáródott sérv miatt kilenc éves koromban ki kellett venni az egyik petefészkemet. Az operáció során kiderült, hogy a petefészkeim és a méhem egyaránt fejletlen. Kiderült, hogy alkalmatlan leszek a szülésre"- mesélte korábban Erika, aki egyedülállóként ráadásul hátrányban is van. Amikor elindította a folyamatot még párkapcsolatban élt, de csak azért, hogy hamarabb édesanya lehessen, nem akart névházasságot kötni. Házaspárokat viszont jóval kevesebb idő alatt segítenek gyermekhez jutni.
„ 2008.ban adtam be az örökbefogadási kérelmet. Jártam nevelőszülői tanfolyamra, amit pont meg kellett újítanom. Nemrég a közösségi portálon keresett egy kétségbeesett nagymama, akinek unokája nevelőszülőkhöz került. A szülők nagyon rossz körülmények között élnek, így a kislánynak hatalmas lehetőség lenne, ha végleg rendeződne az élete és családba kerülne. Intézzük a szükséges papírokat. Nyílt örökbefogadásról lenne szó"–árulta el az Ázsiát nemrég bejárt Erika, akinek a napokban meg kellett erősítenie szándékát az állami hivataloknál is, hogy továbbra is szeretne a hivatalos, titkos örökbefogadás útján egy kisgyermek szerető édesanyjává válni.