Az RTLII Szelfi című műsorának kézi kamerája Bérczesi Robi igazi terápiás eszköze. A hiperkarma frontembere a június 8-án induló videónapló-sorozatban őszintén mesél egykori drogfüggőségéről és a „tiszta élet” nehézségeiről.

A zenész az utóbbi 19 évet saját bevallása szerint zeneszerzéssel, szövegírással, lemezkészítéssel, koncertezéssel és drogozással töltötte. 2013-ban került be az elvonóra, az utóbbi pár hónapban pedig már drogoktól mentesen él. A Szelfi másik öt szereplőjéhez hasonlóan ő is vállalta, hogy egy kézi kamerával 3 hónapon keresztül rögzíti mindennapjait, és monológokban reflektál az eseményekre, vall gondolatairól és az őt foglalkoztató kérdésekről.

Fotó: Bielik István - Origo


„A felkérés a Szelfi című műsorra, azt hiszem, a legjobb időpontban érkezett. Ezért is vállaltam el. Úgy éreztem, terápiás jelleggel is szolgál a mostani helyzetben” – mesélte a felkérés kapcsán Bérczesi. „Én egy nagyon lusta ember vagyok, de ha itt van velem a kamera, nem engedhetem meg magamnak a lustaságot. Elvégzek olyan dolgokat is, amiket egyébként szeretnék elvégezni, de a lustaságom nem engedi” – tette hozzá a zenész, aki majd két évtizedes aktív droghasználó múltja után arra tette fel a 2015-ös évét, hogy tiszta maradjon.

Bérczesi elárulta, a legboldogabbá az teszi, ha dalokat szerezhet és azokat a közönségének előadhatja. Azonban hiába ez a hivatása 19 éve, most mégis meg kell küzdenie saját démonaival, ha dalt szeretne írni. „Sajnos agyban ezt a munkát összekötöttem a drogozással, józanul nem egyszerű visszatalálni a forráshoz, ahonnan a jó dalok jönnek” – vall őszintén a zenész. A Szelfiben harcával, annak legkeményebb pillanataival és apró sikereivel is találkozhatunk.

Az RTLII új műsora dokumentarista stílusban készült, ötvözve a reality és a videoblogos formátum tulajdonságait. A készülő produkcióban a legnagyobb hangsúlyt az őszinteség, a gondolati és érzelmi mélység, valamint a leplezetlen valóság kapja. A műsorban megjelenő hat történet egymástól függetlenül építkezik, de egy pont közös mindegyikben: nincs előre kitalált forgatókönyv, nincs stáb vagy megtervezett jelenet. A szereplő saját filmjének rendezője és operatőre is egyben.

A Szelfi filmjeinek tartalmát az élet, az események sora határozza meg. Azonban ez a műsor több, mint hat szereplő története; generációs korrajzot ad napjainkról. A közösségi oldalakon megosztott hamis pózokkal és a színlelt boldogsággal ellentétben ez a műsor gyomorba vágó őszinteséggel mutatja meg a kendőzetlen valóságot, a magány és a párkapcsolat dilemmáit az élet különböző szakaszaiban.

Puzsér Róbert és Völgyesi Gabi is elárulták, mit várhatnak a nézők a műsortól.