Nekünk is van ám Ascotunk csodás kalapokkal, elegáns hölgyekkel és urakkal, és persze a főszereplőkkel, a lovakkal! Tabajdon a hétvégén rendezték meg a diplomata lovaspólókupát.

Illik első hallásra rögtön sznobnak tartani a lovaspólót és a hozzátartozó, elegáns társasági eseményt, ahová szépen öltözött hölgyek és urak érkeznek, ráadásul minden korosztályból. Ritka hely és alkalom, ahol együtt szórakozik három generáció, nincs rivalizálás, a másik fikázása, és a hölgyek is csak dicsérő szóval illetik egymás kalapját, ruháját (divatos szóval outfitjét).

Forrás: Polesz Anita

Itt elég nagy az egy négyzetméterre jutó LV táska, Gucci, Rolex és egyéb közismert, luxuskategóriába tartozó világmárka valamely darabja, de felbukkannak névtelen, ugyanakkor ízléses ruhadarabok is. Fiatalok, akiket mindez hidegen hagy, egyszerűen csak élvezik a nyüzsgést, a lovaspóló izgalmát, a szép napsütést, a finom ételeket. És szinte mindenki kedves…...

Kinek köszönhető a hazai lovaspóló?
Gróf Andrássy Gyula 1880-ban, Európa kontinentális részén elsőként hozta létre a magyar pólósportot. Kiemelkedő és mindenki által elismert érdemei miatt lovasszobrot állítottak tiszteletére a Parlament mellett 1906-ban, amelyet a Rákosi-rendszerben elbontottak. A rendszerváltás részeként visszahelyezték szobrát a Parlament mellé, eredeti helyére, újraavatására 2014 szeptember 29-én került sor.

„Ez a különleges sporttal kombinált társasági esemény, ahol a tradíció keveredik a fényűzéssel és a stílussal. Sajnos a kommunizmus alatt kihalt az országból, hisz urizálásnak tartották. Nem csak a játékon volt a hangsúly, adódott egy jó alkalom, amikor a nők csinosan felöltözhettek. Az Anglia kiemelt társasági eseményének számító ascoti derbi előtt hetekig gondolkodnak a hölgyek, mit vegyenek fel. Megadják a módját a megjelenésnek, egyszerű és nagyszerű ruhákban pompáznak, és sokszor a kevesebb több. Fontos, hogy öltözködéskor ne a trendet kövessék, hanem alakítsák ki a saját stílusukat. A ruha passzoljon a kalaphoz, a cipő a táska legyen összhangban. Kalapban sem áll mindenkinek minden fazon jól, ráadásul a fejfedő az ember az egyéniségét is jól mutatja. Úgy ítélem meg, hogy lassan felzárkózunk: a hölgyek nagyon odafigyeltek, mit vegyenek fel. Ha már öt nő jól néz ki, akkor a többiek is próbálják őket követni, így jövőre még több jól öltözött vendéggel találkozhatunk" - magyarázta Pallavicini Zita őrgrófnő.

Itt megnézheted, milyen ruhákban és kalapokban élvezték a látogatók a lovaspólót, és csinos kis cipellőjükkel hogyan taposták vissza a hölgyek a lovak által kirúgott fűcsomókat!

/1506/Lassa201561164036