Sarka Kata és Varga Győző rettegett

Forrás: Red Lemon média -
állatkórház Irigy Hónaljmirigy Sarka Kata kutya vizsgálat kedvenc állatorvos rettegés Varga Győző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feszült pillanatoknak volt részese Sarka Kata és Varga Győző! A két híresség vérvételre és szűrésre érkezett az orvoshoz.

A sztárok ezúttal nem saját egészségük miatt izgulhattak, hanem imádott kutyusukat vizsgálta meg a szakértő. A két kutyán, Millán és Bizsun egy állatkórházban végezték el szívférgesség szűrést - ez a betegség a házi állatokra halálos veszélyt jelenthet.

Forrás: Red Lemon média

A két kutyus közül Varga Győző 8 éves golden retrievere, Bizsu volt a bátrabb, rajta végezték el először a vizsgálatot. „Aggódtam az eredmény miatt. A szívférgességről ezelőtt még nem hallottam, az állatorvostól viszont megtudtam, hogy ezt a betegséget a szúnyogok terjesztik. Eddig csak a kullancsok ellen védekeztünk, de ezután már erre is figyelünk majd" – mondta el a mirigy. „Egy hónapja voltunk utoljára állatorvosnál Bizsuval, akkor megrándult a lába, mert kirándulás után rosszul ugrott be az autóba. Akkor is olyan jól viselte a kezelést, mint most is - tetszik neki, hogy foglalkoznak vele" – mesélte Győző.

Sarka Kata kutyája, Hajdú Milla már nem volt ennyire bátor: a 13 hónapos törpeuszkár picit félt a vizsgálóasztalon, de gazdája egy pillanatra sem tévesztette őt szem elől. „Nem izgulok annyira az eredmény miatt, mivel mindent megteszek, hogy Millát megvédjem a betegségektől" – mondta el a felelős gazdi. „A kiskutyánk kölyökkora óta a családunk tagja, gyerekként szeretjük, az ágyunk mellett a saját kis fekhelyén alszik" - mesélte Kata, és azt is elárulta, hogy a kutya szereti kihasználni, ha Péter nincs otthon, olyankor felkéredzkedik az ágyra.

A tesztek tíz perc alatt elkészültek, a gazdik pedig megnyugodhattak: egyikük kedvencénél sem mutattak ki szívférgességet. „Egy szúnyogok terjesztette féregfertőzésről van szó, amely a házi állatokra halálos veszélyt jelenthet, és sajnos egyre gyakrabban fordul elő Magyarországon is. Főleg most, a szúnyogszezon elején elengedhetetlen a megelőzés. A kutyákat spot-on készítmények rendszeres használatával védhetjük meg a csípésektől és a szívférgesség kialakulásától" – magyarázta Dr. Lukács Zoltán, klinikus szakállatorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.