A Magyarország szépe 21 indulója Monacóba utazik, hogy bemutassák egy magyar divattervező, Ruzsa Magdolna ruháit. De nemcsak ők járulnak a hercegi pár színe elé, hanem Sarka Kata és Kulcsár Edina is.

Hatalmas megtiszteltetés érte a Magyarország Szépe versenyzőit, amikor Ruzsa Magdolna divattervező felkérte őket, hogy mutassák be a kollekcióját Monacóban. De nem csak ők lépnek a kifutóra: Sarka Kata mint a Miss World Hungary tulajdonosa és Kulcsár Edina Miss World Hungary is a hercegi pár elé lép.   

Forrás: LifeNetwork

A miniállamban három éve a Grand Prix, a teniszverseny után ez a harmadik legnagyobb sportesemény, amelyet a Monacói Turisztikai Hivatal is támogat, és amely egy gálaesttel zárul.
„Április közepén megkeresett a monacói a lovaspólóklub elnöke, aki több világhírű tervezőé mellett megnézte az én kollekciómat is. Úgy döntött, hogy az enyém bemutatását választja az idei gálára, mert ezek a ruhák illenek leginkább a miniállam stílusához. A kollekcióm a »Riviéra« stílust képviseli, itt pont erre van szükség, ugyanis színeiben, formáiban megfelel a helyi igényeknek. Ez a megtiszteltetés engem is meglepett, hisz nem csak rendkívüli lehetőség, mindemellett hatalmas felelősség is megrendezni ezt a bemutatót. A divatbemutató Charlène monacói hercegné jótékonysági gálájának a csúcspontja lesz, ahol az egyik általam tervezett ruhát el fogjuk árverezni, és a befolyt összeggel támogatjuk a hercegnő alapítványát" – mesélte Magdi, aki korábban Hien fellépőruháját tervezte egy nyári, zenei gálára.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Az egykori úszóbajnok hercegnő alapítványa természetesen kötődik a vízhez. Minden olyan tevékenységet patronálnak, ahol a gyerekek ivóvízhez juthatnak, vagy megtanulhatnak úszni, a hercegnő ezért gondolta, hogy ezt támogatja. Olyan kollekciót terveztem, ami kizárólag ott lesz látható, egy kapszulakollekció, amely Monte-Carlo múltját, jelenét és jövőjét mutatja be. 36 darabból áll, így a Magyarország Szépe összes indulója utazhat a bemutatóra. Mivel az egész bemutatót rendezem is, teljes mértékben magyar szakemberekkel fogok dolgozni. Nagyon magyarnak érzem magam. Úgy gondolom, hogy ilyen megtiszteltetést, hogy nagyszabású divatbemutatót tartsak Monte-Carlo krémjének a hercegi pár védnökségével, nem tekinthetem csak a magam munkájának, hisz rengeteg emberrel dolgozom együtt. Remélem, hogy sikerül majd találkoznom a hercegnővel, a protokoll miatt ezt száz százalékban soha nem ígérik. De mivel a hercegnő alapítványára megy, már kaptam tőle egy dicsérő mondatot, ami elolvasztotta szívemet." 
„Hálásan megköszönte, hogy magyar létemre törődöm a monte-carlói alapítványával." 

Kata elárulta, hogy férje, Hajdú Péter nagyon büszke rá, és nem modellként, hanem mint a verseny magyarországi tulajdonosa fog végiglejteni az európai arisztokráciából, üzletemberekből és milliárdosokból álló nagyközönség előtt.