Elhunyt Benkő Krisztián irodalomtörténész és esztéta

Forrás: http://krisztianbenko.blogspot.hu/ -
műfordító irodalomtörténész Benkő Krisztián kultúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ELTE, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem előadója idén decemberben töltötte volna a 36. életévét.

Tragikus hirtelenséggel meghalt Benkő Krisztián - írja az Origo a litera.hu-ra hivatkozva. Az irodalomtörténész, esztéta és műfordító 1998 és 2003 között diplomázott az ELTE magyar és összehasonlító irodalomtudomány szakán.

Forrás: http://krisztianbenko.blogspot.hu/

Rendszeresen publikált, 2009-től szabadúszó kritkusként, újságíróként tevékenykedett. Az ELTE-n és a Színház és Filmművészeti Egyetemen volt óraadó tanár. Mindössze 35 éves volt, idén decemberben töltötte volna a 36. életévét.

Audrey Hepburn csokoládéval élte túl a háborúthttp://www.life.hu/kult/20150624-audrey-hepburn-csokoladeval-probalta-tulelni-a-haborut.htmlAz ikonikus színésznő borzalmas dolgokat élt át Hollandiában a náci megszállás alatt. A világsztár csokoládéval próbálta enyhíteni szomorúságát. KultOrigoJ.K. Rowling újabb háttérsztorit írt a Harry Potterhezhttp://www.life.hu/kult/20150625-j-k-rowling-ujabb-hatterszorit-irt-a-harry-potterhez.htmlA rajongók legnagyobb örömére a Harry Potter-univerzum még mindig bővül újabb sztorikkal.Kult--A 8 legnagyobb hazugság, amit a Szex és New Yorkban hallhattálhttp://www.life.hu/kult/20150624-amiket-ne-tanulj-meg-a-szex-es-new-yorkbol.htmlBár Carrie-re, Samanthára, Charlotte-ra és Mirandára szinte ikonként tekint sok nő, néhány dologban még ők is tévednek. Eláruljuk, mikben!KultOrigoHáromkor elindulni? Na, még mit nem!http://www.life.hu/kult/20150624-kulturalis-programajanlo-junius-25-28.htmlElindult a fesztiválszezon, és augusztus végéig nincs is megállás. A legjobb szabadtéri bulikon ott a helyed. Segítünk választani ezen a héten is! KultThinkstockRadnay Csilla: "Nem az a legfontosabb az életemben, hogy színésznő vagyok"http://www.life.hu/kult/20150623-interju-radnay-csilla-szinesznovel-darabokrol-onismeretrol-szinhazrol.htmlRadnay Csilla magával ragadó kisugárzású, különleges tehetségű színésznő, korosztályának egyik legjobbja. A Nemzeti után most a székesfehérvári színházban és nemsokára az Orlai Produkció Hair című darabjában varázsolja el a közönséget. Színházról, önismeretről és többek közt határfeszegetésről beszélgettünk vele.KultOrigoHat éve hunyt el Michael Jacksonhttp://www.life.hu/kult/20150625-michael-jackson-hat-eve-tavozott-az-elok-sorabol.html2009. június 25-én, vagyis pontosan hat éve hunyt el a popkirály, akinek halálát milliók gyászolták világszerte.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.